ANNONS

Falun-Borlänge Zontaklubb bjuder in till öppet hus den 22 augusti. Klubbens mål och syfte är att stärka flickor och kvinnor, och man arbetar bland annat aktivt för att stoppa barnäktenskap.
Foto: Ann-Louise Larsson

Zonta tar kampen mot barnäktenskap

BORLÄNGE/FALUN. Zontaklubben i regionen summerar en period av stor aktivitet och sätter fortsatt fokus på att stärka kvinnor och flickor.

Efter en aktiv vår har nu Falun-Borlänge Zontaklubb haft avslutande träff på Carl Larsson-gården i Sundborn. Sommarhattarna var på, sommarutställningen “Tocken Carl” invigdes, Karins grönsakssoppa avnjöts och det förelästes om hur konstnärsparet levde och arbetade.

Man fick även träffa zontastipendiaten Kaniz Moradi, 19 år, som berättade om sitt liv i Afghanistan/Pakistan. Hur hon tog ensam hand om sina småsyskon, kämpade varje dag och lyckades undvika att bli bortgift och så småningom tog sig till Sverige. Där återförenades hon med mamma och ytterligare ett syskon. Nu har hon tagit studenten och ser fram emot att studera vidare och aktivt jobba för att stärka andra kvinnor och flickor i Sverige, bland annat genom Kvinnojouren och Zonta.

– Just barnäktenskap är något som Zonta aktivt arbetar för att stoppa. Somrarna är en speciellt utsatt period då många unga flickor tvingas till sina forna hemländer och blir bortgifta. Ser du eller märker något oroväckande, kontakta polisen, uppmanar president Ann-Louise Larsson, Falun-Borlänge Zontaklubb.
– Vill du läsa mer om hedersförtryck, så finns mer information på hemsidan hedersförtryck, som drivs av Länsstyrelsen Östergötland.

Zontaklubben i Falun-Borlänge bjuder in kvinnor som är intresserade av att stärka kvinnor och flickor, till ett öppet hus torsdag kväll den 22 augusti.

Inför hösten laddar klubben ett späckat program och kommer bland annat att bjuda in till ett öppet event i november med fokus på hälsa och välmående. Samtidigt uppmärksammas att Zonta funnits i 100 år då klubben startade i New York 1919 som ett viktigt yrkesnätverk. Ett nätverk som växt och nu finns i över 60 länder med fler än 30 000 aktiva kvinnor som arbetar med påverkan och service för att stärka andra kvinnor.

Insänt av Ann-Louise Larsson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS