ANNONS

En ung man från Avesta kommun har dömts för flera trafikrelaterade brott. Han har bland annat stulit en postbil och smitit från en trafikolycka.
Foto: Dreamstime

Yngling stal postbil och smet från trafikolycka

AVESTA En ung man från Avesta kommun har dömts för flera trafikrelaterade brott. Han har bland annat stulit en postbil och smitit från en trafikolycka, med ett annat fordon.

I slutet av oktober 2019 stal den unge mannen en postbil på Mattsbogatan i Avesta. Sedan körde han i väg med fordonet, som han saknade behörighet att köra.
I mitten av november samma år körde han personbil på Folkaregatan i Krylbo trots att han saknade körkort.

I början av december 2019 körde han personbil på Källhagsgatan i Avesta, trots att han saknade körkort. Under färden orsakade han en trafikolycka och orsakade skador på ett staket tillhörande ett företag. Efter olyckan lämnade han olycksplatsen utan att ge sig till känna och lämna uppgifter om sig själv.

I mitten av mars 2020 förvarade och använde mannen en stulen Ipad i sin bostad.
Mannen har erkänt att han stal postbilen. I övrigt förnekar han brott.

Falu tingsrätt konstaterar att bevisningen bland annat består av en film som hittats i mannens mobiltelefon och som ser ut att föreställa honom själv när han kör en personbil. En av filmerna visar även hur bilen kör in i ett staket. Mannen har, enligt tingsrätten, varit “mycket förtegen och fåordig om hur detta kan komma sig”.

Tingsrätten anser att det står klart att mannen begått samtliga brott som han misstänktes för. Tingsrätten dömer honom för tre fall av olovlig körning samt ett fall vardera av tillgrepp av fortskaffningsmedel, häleri och smitning från trafikolycksplats. Han döms till att betala 60 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 3 000 kronor. Dessutom ska han betala 11 200 kronor i skadestånd till företaget för det skadade staketet.

 

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 19, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS