ANNONS

En ung man från Säters kommun har åtalats misstänkt för olovlig identitetsanvändning. Han ska ha utgett sig för att vara en annan person vid beställning av varor på nätet.
Foto: Dreamstime

Yngling ska ha utgett sig för att vara en annan person

SÄTER En ung man från Säters kommun har åtalats misstänkt för olovlig identitetsanvändning. Mannen ska ha utgett sig för att vara en annan person vid beställning av varor.

Den unge mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Säters kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt, misstänkt för olovlig identitetsanvändning.

Enligt åtalet ska mannen, i mitten av januari i år, ha beställt varor från ett företag och då utgett sig för att vara en annan person. Han ska även ha använt sig av den andra personens adressuppgifter vid beställningen.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med målsäganden samt med den åtalade mannen.
Åklagaren lägger även fram en orderbekräftelse som bevisning, för att visa vilken IP-adress som beställningen gjordes från, samt en förfrågan kring den IP-adress som användes, vilket åklagaren anser bevisar att det är den åtalade mannen som har använt målsägandens identitetsuppgifter för att beställa varorna och att detta skedde från den åtalade mannens bostad.

Den åtalade mannen förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 32, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS