Yngling åtalas för att ha tvingat ner två personer i vattnet

BORLÄNGE En man från Borlänge kommun har åtalats för olaga tvång. Han ska ha tvingat två andra personer att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner och sedan gå ner i vattnet med kläderna på.

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för olaga tvång.

Enligt åtalet ska mannen, i slutet av april i år, ha befunnit sig vid ett vattendrag i Ornäs och där tvingat två andra personer att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner och sedan gå ner i vattnet med kläderna på.

Åklagaren skriver i åtalet att mannen ska ha “i ett upprört tillstånd med bestämd röst” fått målsägandena att gå ut på en brygga. Sedan ska han ha gått emot dem och sagt åt dem att överlämna sina mobiltelefoner. Om de inte hoppade i vattnet så skulle mannen knuffa i dem.

Detta ska ha bevittnats av en annan person och förhör med denna person läggs fram som bevisning, liksom förhör med den åtalade mannen och de båda målsägandena.
Den åtalade mannen förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nr 37, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE Den taxiförare som i somras körde på flera personer i centrala Borlänge har nu åtalats. Han misstänks för försök till mord samt flera fall av grov misshandel.
50-årsjubilerande syjunta firade med kaffekalas, skratt och gamla minnen.
Borlänges nya säkerhetscentscentral ska stödja medarbetare i utsatta arbetssituationer, hantera larm och därmed spara miljoner kronor till kommunen varje år.