ANNONS

Pristagarna Trafikpolisen Dalarna (som mottogs av gruppchef Johan Alm) och Mats Willén, flankerade av Hans Moberg, vd för NTF Dalarna, och Mikael Prenler, ordförande för NTF Dalarna. Priserna delades ut i samband med NTF Dalarnas årsmöte.
Foto: Rose-Marie Örtlund/NTF Dalarna

Wargs Hederspris delades ut

NTF Dalarna har delat ut Evert Wargs hederspris och NTF:s förtjänsttecken i silver. Priserna gick till Trafikpolisen i Dalarna samt till Mats Willén.

Årligen delar Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) Dalarna ut priser och utmärkelser till organisationer och privatpersoner som har utfört stora och viktiga insatser för trafiksäkerheten i Dalarna.
I år delades Evert Wargs hederspris ut till Trafikpolisen Dalarna och togs emot av gruppchefen Johan Alm. Dessutom delades NTF:s förtjänsttecken i silver ut till Mats Willén.
– NTF Dalarna arbetar sedan 62 år med 0-visionens trafiksäkerhetsarbete med målet att inga länsinvånare ska omkomma eller skadas svårt i trafiken. 0-visionsarbetet har varit en riktig framgångssaga. Som exempel kan nämnas statistik över omkomna och svårt skadade i trafiken från 1965 till 2019, säger Hans Moberg, vd för NTF Dalarna.
Han påpekar att i Dalarnas län har antalet omkomna i trafiken, under denna period, minskats från 50 personer/år till åtta personer under 2019. Dessutom har antalet svårt skadade i trafiken minskat från 500 personer/år till 90 personer under fjolåret.
– Detta trots att trafiken har mer än dubblerats under perioden. För att lyckas att få en så positiv långvarig utveckling är intresserade och duktiga organisationer och privatpersoner som aktivt bidrar till utvecklingen mycket viktiga, säger Hans Moberg.

Delar av motiveringarna:
“Evert Wargs hederspris gick i år till trafikpolisen Dalarna. Organisationens medarbetare arbetar dagligen nära gång-, cykel och biltrafikanter i sitt trafiksäkerhetsarbete. Genom sin yrkesutövning på gator och torg hjälper man på ett påtagligt sätt trafikanter att färdas trafiksäkert. Organisationen har ett långvarigt samarbete med NTF Dalarna och är en mycket viktig part för 0-visionens fortsatta framgång. Styrelsen för NTF Dalarna vill med detta pris visa sin uppskattning för värdefulla insatser, ett idogt och mångårigt trafiksäkerhetsarbete.
NTF:s förtjänsttecken i silver delades ut till Mats Wilén. Han har under många år arbetat för att göra trafik säkrare. Mats har både genom sin yrkesutövning och på sin fritid arbetat för trafiksäkerhet”.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS