ANNONS

Nytt sammansvetsat gäng utanför Wåhlins i Krylbo. Jimmie Säll, vd för Repay, Josef Wåhlin, vd för Wåhlins Skärteknik och Petter Mikaelsson, styrelseordförande för Repay.
Foto: Repay

Wåhlins i Krylbo förvärvat av stålkoncern

KRYLBO Stålkoncernen Repay har köpt Wåhlins skärteknik i Krylbo. Detta gör man för att stärka sin position i Mellansverige.

Wåhlins skärteknik i Krylbo är specialiserade på tjock varmvalsad plåt och jobbar med gas-, plasma- och laserskärning. Detta har stålkoncernen Repay, med bas i Skellefteå, noterat under lång tid enligt koncernchefen Jimmie Säll.
– Wåhlins har vi känt till i många år. De verkar inom samma bransch och blir ett utmärkt tillskott i vår verksamhet, säger han.

Koncernen skär och kapar stål via nio anläggningar i Sverige och är starka främst i norra delen av landet. Nu vill Repay bli starkare i Mellansverige och därför har man förvärvat Wåhlins skärteknik.
– Wåhlins anläggning kompletterar oss mycket bra i den regionen. Vi finns sedan tidigare i Sala, Ludvika och Köping så där ser vi möjligheter till samarbete mellan anläggningarna, säger Jimmie Säll.

För Wåhlins kommer förvärvet helt rätt i tiden enligt företagets vd Josef Wåhlin.
– Vi har kommit till ett läge där det krävs investeringar i både system och maskiner så det var en bra timing att se över ägarbilden. Tekniken går framåt och vi behöver utvecklas vidare. Vi vill trygga en fortsatt god tillväxt och framtid för företaget och våra anställda.

Josef Wåhlin kommer själv att bli kvar som platschef på anläggningen i Krylbo och ser till största delen positiva effekter framöver.
– Det känns också bra att kliva in i Repaykoncernen. Vi har samma syn på våra affärer och de är ett bra gäng. Tillsammans med de tjänster inom förädling som finns hos Repay får vi ett starkare erbjudande gentemot våra kunder, säger Josef.

Kommer det här att innebära nya arbetstillfällen i Krylbo?
– Inte i morgon, men på sikt kommer det att göra det.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS