ANNONS

“Det är allt färre som i dag går in på en fysisk turistbyrå och försäljningen över disk har minskat de senaste åren”, säger Jonas Rosén, vd för Visit Dalarna om kritiken mot att samtliga fysiska turistbyråer i Dalarna ska avvecklas under 2020.
Foto: Pär Sönnert

Visit Dalarna svarar på kritiken

HEDEMORA/DALARNA Visit Dalarna får kritik för beslutet att lägga ner turistbyråerna i länet. – Det är allt färre som i dag går in på en fysisk turistbyrå, säger Visit Dalarnas vd Jonas Rosén

Visit Dalarnas vd Jonas Rosén har tagit del av kritiken från Kommunbygderådet Hedemora om avvecklingen av de fysiska turistbyråerna i Dalarna. Jonas Rosén vill göra ett förtydligande.

– Ett av Visit Dalarnas huvuduppdrag är att genom marknadsföring inspirera och skapa lust till att besöka Dalarna. När besökarna väl kommer till länet är det allt färre som i dag går in på en fysisk turistbyrå och försäljningen över disk har minskat de senaste åren, säger Jonas Rosén.

Han betonar även att Visit Dalarna samtidigt ser att försäljningen i digitala kanaler ökar allt mer, vilket Visit Dalarna behöver anpassa sig till.
– De fysiska turistbyråerna i Dalarna ersätts av infopoints som kommer att finnas på de platser där vi ser att besökarna rör sig. Möjligheterna till personliga möten där besökaren kan rådfråga, ta en karta och söka information kommer därmed att öka, då Visit Dalarna etablerar infopoints runtom i hela Dalarna, säger Jonas Rosén.

Han vill även poängtera att en infopoint inte ersätter en turistbyrå fullt ut.
– Men den ger fortfarande besökaren personlig service med turistisk information i form av tips om lokala besöksmål och aktiviteter, stora som små. Exempel på blivande infopoints är Falu Gruva, ett annat exempel är STF Grövelsjön Fjällstation, säger Jonas Rosén.

Redan i dag utgör rådgivning via telefon, chat, mejl och sociala kanaler en stor del av Visit Dalarnas verksamhet.
– Dessa tjänster kommer vi fortsätta att utveckla och erbjuda via Visit Dalarnas contact center, säger Jonas Rosén.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter och Avesta/Norberg) nr 13, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS