ANNONS

Bild från tidigare års Engelbrektslopp.
Foto: Engelbrektsloppet

Visar Engelbrektsloppet på äldreboenden

NORBERG. Norbergs kommun visar i helgen i samarbete med Föreningen Engelbrektsloppet, sändningar från årets Engelbrektslopp på kommunens äldreboenden.

Engelbrektsloppet satsade stort under 2017 med bland annat sprintstafetter, varvlopp och storbildsskärm på torget i Norberg. Satsningen fortsätter nu och nytt för i år är bland annat att Norbergs kommun kommer att visa sändningar från loppen på kommunens äldreboenden. Engelbrektsloppet streamar samtliga lopp på sin hemsida och dessa kommer att visas på tv-apparaterna i sällskapsrummen på Granbacken, Björkängen och korttidsboendet på Öjersbo under helgen 9-11 februari.

–  Vi vill att så många som möjligt ska bege sig ut på torget för att följa tävlingarna. Men det kommer alltid finnas de som inte har möjlighet och för dessa visar vi loppet på vår hemsida. När nu kommunen kom med idén om att visa detta publikt på äldreboendena, nappade vi direkt, säger Leif Eriksson i ett pressmeddelande. Han är ordförande i Föreningens Engelbrektsloppet.

Demokrati- och samhällsutvecklingsutskottet som har hand om föreningsutveckling i kommunen, har jobbat med frågan en tid och har nu sett till att det är genomförbart. Daniel Magnusson, näringslivs- och besöksnäringschef i kommunen var den som först kom på den här idén.

– Idén föddes faktiskt under tävlingarna ifjol. Jag gillade greppet med storbilds-TV så man kunde följa vad som hände ute i spåret från torget, och även via hemsidan hemifrån. Men jag insåg också att många i den målgrupp som inte har möjlighet att bege sig ut och titta live, inte heller har möjlighet att se loppet digitalt. Därför provar vi nu i år på våra äldreboenden så får vi se om intresset finns och om det uppskattas, säger Daniel Magnusson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS