ANNONS

Artistisk illustration av vindparken vid Doggers Bank.
Foto: Illustration: Hitachi ABB Power Grids.

Vindenergi i England ger arbetstillfällen i Ludvika

En ny stororder innebär att Hitachi ABB Power Grids behöver rekrytera 300 personer, merparten i Ludvika och Västerås.

Hitachi ABB Power Grids har tagit ett nytt storkontrakt för världens största havsbaserade vindkraftspark där koncernen accelererar Storbritanniens energiomställning och förser sex miljoner människor med grön el.
Hitachi ABB Power Grids arbetar just nu med leveranserna till fas A och fas B vid vindkraftparken Dogger Bank. Det nya stora kontraktet gäller för samma park i fas C.
Detta, tillsammans med den gröna energiomställningen gör att de behöver rekrytera 300 personer under de kommande två åren, merparten av dessa kommer att anställas i Ludvika och Västerås.
– Vi är i behov av duktiga medarbetare, så de som är intresserade av att jobba hos oss får gärna höra av sig, det kan du gärna skriva då vi är i full gång med att rekrytera redan nu, säger Andreas Berthou, global chef för enheten HVDC.

Det kommer att anställas många ingenjörer, men även medarbetare till exempelvis inköp, kvalitet, projektledning, försäljning, hälsa och säkerhet, för att öka kapaciteten i verksamheten.
Hitachi ABB Power Grids är en viktig aktör globalt, bland annat med sitt unika HVDC-koncept.
– Vi är ju störst i världen inom området och den globala energiomställningen som pågår är en stark drivkraft, och det är en spännande resa att få vara med på, konstaterar Andreas Berthou.

HVDC-tekniken är nödvändig för att möta det energibehov som finns och kommer att finnas framöver.
– Det sker mycket nu och en drivkraft är givetvis också att HVDC-tekniken kan bidra till att minska koldioxidutsläppen. Det visar en långsiktighet och vi lyfter gärna fram att vi bidrar till en grönare värld. Där till exempel Dogger Bank kommer att ge sex miljoner britter grön el, som idag använder fossila bränslen, konstaterar Andreas Berthou.
HVDC-tekniken är erkänd för att möjliggöra en ren energiomställning som bidrar till FN:s hållbarhetsmål nummer sju: Som ska säkerställa tillgång till ekonomiskt överkomlig, tillförlitlig, hållbar och modern energi för alla.

Den stora energiomställning som nu sker i världen medför givetvis en stark framtidstro inom företaget.
– Att Hitachi ABB Power Grids nu får förtroendet att leverera och ansluta den tredje transmissionslänken, fas C, som ska vara i drift 2026, bygger på tidigare visad kompetens och att vi levererat bra i de andra faserna, förklarar Andreas Berthou.
Hitachi ABB Power Grids har levererat mer än hälften av världens alla HVDC-projekt. På närmare håll pågår arbete med länk mellan Norge och Tyskland, England och Norge, England och Frankrike.
Andreas Berthou avslutar med att poängtera att han är stolt över de kompetenta medarbetarna och han är glad över att arbeta med så duktiga människor.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS