ANNONS

Sussanna Kippo, utredare på kommunkansliet och ansvarig för bostadsenkäten.
Foto: Rebecca Linder

Vill veta hur Avestaborna vill bo

AVESTA. Avesta kommuns befolkning fortsätter att växa. I den takten behöver Avesta fler bostäder. Men hur vill Avestaborna egentligen bo? Och var? Hur ser Avestabornas framtida boende ut?

För ett par år sedan, genomförde kommunen en enkät bland alla över 60 år i egna villor och då med syftet att få en bild om hur de ville bo framöver.
– Nu känner vi att vi behöver få ett bredare underlag över hur Avestaborna ser på bostadssituationen. Förhoppningsvis får vi ett bra underlag som vi kan använda när bostadsförsörjningsplanen ska revideras i höst, säger Sussanna Kippo, utredare på kommunkansliet.

Bakom enkäten står i övrigt Avesta kommuns Tillväxtenhet, V-Dala Miljö- och byggkontor samt bostadsbolaget Gamla Byn AB. Med enkäten hoppas de också få fram ett bättre underlag till externa byggföretag som eventuellt kan tänka sig att bygga nytt i kommunen.
– Det blir också ett bra underlag för vår styrelse om vart Avestaborna helst vill bo, läget är ju viktigt, men även vilken typ av boende som efterfrågas, säger Jan Näslund, vd Gamla Byn AB.

Enkäten ligger nu ute på kommunens hemsida och vem som helst får gå in och svara. Det är alltså inte enbart boende i kommunen som kan svara. Utan även folk som kanske har funderingar på att flytta hit och liknande kan svara. Man svarar helt anonymt, bland annat om hur man bor idag, hur man vill bo i framtiden och vad som är viktigast – läget, kostnader och storlek med mera.

– Vi vill uppmana alla att gå in och göra enkäten. Får vi in ett par tusen svar så är vi jättenöjda, säger Sussanna Kippo.
Man kan svara under hela sommaren, fram till 31 augusti.
– Tanken är också att vi ska ta fram enkäten på flera olika språk. På engelska kan vi nog få ut den digitalt, men på andra stora språk som arabiska blir förmodligen i pappersform och kommer att finnas på biblioteket, säger Sussanna Kippo.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 25 2018.

 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS