ANNONS

Klackbergsgården ska nu får nytt liv, bland annat genom att försöka locka hit turister från Kina.
Foto: Rebecca Linder

Vill locka hit turister från Kina

NORBERG. Sedan augusti är återigen Klackbergsgården öppen som vandrarhem. Bakom driften står Li Peng från Peking i Kina, tillsammans med sin make. Nu vill hon locka hit turister från Kina.

– Det är en av mina planer eftersom jag har jobbat med turism i Kina i många år, säger Li Peng på engelska.
Hon berättar om sina planer i samband med kommunens företagsfrukost, Morgonsoffan.
– Jag önskar att jag kunde prata svenska, säger Li.
Förra året köpte hennes make Klackbergsgården i Norberg och de inledde ganska snart en process med att renovera upp rummen. Hittills har de renoverat upp 33 rum av totalt 60. De har även konferenslokal med plats för upp till 100 personer och campingplatser. Även Klackbergshallen, en idrottshall, tillhör Klackbergsgården.

Nu avvaktar de en aning med den fortsatta renoveringen av anläggningen. De vill först se hur affärerna utvecklar sig.
– Vi vill att Klackbergsgården ska bli vad det var förr igen, lite som ett center för Norberg, säger Li Peng som gärna vill etablera olika samarbeten med andra företagare på orten.
En ny inriktning för gården blir att rikta sig mot Kina och försöka locka hit turister därifrån. Li Peng har arbetat med turism i Kina i många år och hon vet att det är en stor marknad som växer hela tiden.

– Många kineser vill se det riktiga Sverige och därför tror jag att vi kan locka dem hit till Norberg. Här finns fin miljö och natur, vilket jag tror många kineser letar efter, säger hon.
Hon talar om en ny slags turism som vill gå på djupet och bekanta sig med den svenska kulturen på riktigt. Inte bara åka runt och knäppa kort på sevärdheter i huvudstaden. Just nu håller de på och utvecklar en restaurang och de söker en kock som kan laga kinesisk mat.
– Vi planerar att öppna restaurangen i slutet av december eller i början av nästa år. Det återstår att se hur det går med allting, säger Li Peng.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 46 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS