ANNONS

Per Sjölander är ny näringslivschef i Borlänge kommun.
Foto: Veronica Rigtorp

“Viktigt att näringslivet får möjlighet att lyckas”

Per Sjölander är ny näringslivschef i Borlänge kommun och kommer att fortsätta det arbete som påbörjats, men även sätta sin prägel på verksamheten.

– Jag är inne på mitt andra år på näringslivkontoret, berättar Per Sjölander, när tidningen träffar honom på kontoret i centrum.
Per har arbetat med etableringar och högskolans utveckling på näringslivskontoret i kommunen. Dessförinnan arbetade han inom bank- och finansbranschen i många år och har god kännedom om näringslivet i kommunen.
Med det sagt kan man konstater att nya näringslivschefen har erfarenhet av både arbete i det offentliga och privata näringslivet.
– Jag ser fram emot att vara närvarande i dialogen med det lokala näringslivet, framförallt i frågor som företagen har kontakt med kommunen och min roll blir att driva den interna dialogen så att det fungerar. Att lyssna in. Det viktiga är att näringslivet får möjlighet att lyckas, säger Per Sjölander, näringslivsutvecklare i Borlänge kommun.

Näringslivskontorets uppdrag är att utveckla företagsklimatet, genom att bland annat göra det enklare för företagande och göra det möjligt för etableringar av fler företag i kommunen. Borlänge befinner sig i en expansiv fas och flera företag står i kö för att etablera sig i kommunen.
En spännande framtid för Borlänges näringsliv och för nya näringslivschefen, är bara att konstatera.
– Per är rätt person att ta över som näringslivschef i Borlänge kommun. Han är väl insatt i arbetet som pågår och har ett framtidsperspektiv och driv som främjar näringslivs- och tillväxtfrågorna i kommunen, säger Angelica Ekholm, avgående näringslivschef i Borlänge kommun.

Några stora förändringar har Per Sjölander inte tänkt göra i nuläget, men säger:
– Jag kommer att vara med och jobba fram den nya näringslivsstrategin, som ska vara klar hösten 2021, och där kommer min grund att läggas.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS