ANNONS

Victoria Westman bryter ny mark med en radiopodd om cancer.
Foto: Privat

Victoria ”är inte cancer” i nominerad radiopodd

KRYLBO Victoria Vestman, uppvuxen i Krylbo och boende på Öland, drabbades av cancer 2019. Efter cellgiftsbehandling tog hon nya tag och startade en radiopodd om cancer.

Att lyssna på en berättelse om cancer för kanske inte automatiskt tankarna till allt bra som kan hända efteråt. Victoria Vestmans berättelse om överlevnad är i förstone inget undantag.
– Förra året fick jag bröstcancerdiagnos. Jag fick operera bort en ”tårtbit”, alltså en del av bröstet. Sen blev det sju cellgiftsbehandlingar som gjorde att jag tappade allt hår.

Men behandlingen gick bra för Victoria och resten av berättelsen har en helt annan ton.
– Jag mådde rätt okej. Jag startade mitt instagramkonto för att visa att det gick att träna under behandlingen. Behandlingen tar faktiskt bättre om man tränar högintensivt.
Under tiden som Victoria behandlades och behandlade sig själv med träning träffade hon Anna Wahlstam, som också hon drabbats av cancer.
– Vi delar intresset för träning och ville båda hitta saker vi kunde förmedla.

Resultatet blev radiopodden ”Vi ÄR inte cancer”, som nu varit igång sedan juni med återkommande program.
– Vi vill visa att det går att leva så bra som möjligt med cancer. Vi vill kroka arm med alla de människor som fått diagnosen och visa att man inte är ensam. Vi vill prata om hur det är att leva med cancer, men att det inte har tagit över våra liv.

Och ensam är man uppenbarligen inte med sin cancer. Podden har hittills kommit upp i 6 000 lyssnare och växer hela tiden.
Dessutom har podden nu också nominerats till den nationella podcastutmärkelsen Guldpodden i kategorin årets nykomling. Besked om priset kommer 27 november.

Så en ny stjärna, med starka rötter i Krylbo, tycks ha tänts på podcasthimlen. En stjärna som idag egentligen har podden som ett sidospår, men som har större planer.
– Jo, vi håller på att utveckla en innovation kring det här. Men det är lite hemligt än så länge säger Victoria Vestman.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS