ANNONS

Vänsterpartiets ordförande Rickard Rudolfsson och hans åsiktsfränder står inför ett politiskt vägval då Borlänges nya makthavare ska utses.
Foto: Thomaz Andersson

“Vi hade räknat med fortsatt samarbete”

BORLÄNGE. Vänsterpartiet hamnade i avbytarbåset då en ny politisk majoritet byggdes i Borlänge. Partiordföranden Rickard Rudolfsson utesluter inte en comeback.

Under den senaste mandatperioden var Vänsterpartiet en del av den politiska majoritet som styrde i Borlänge. De röster som den forna majoriteten, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Omsorg för alla samlat i årets val räckte inte för en fortsättning.
– Vi hade räknat med att vi tillsammans skulle söka vägar för ett fortsatt samarbete. Jag hade hört talas om ett valtekniskt samarbete utan oss men ställdes inför ett fullbordat faktum då detta presenterades.

S, C, L, MP och OFA samlar om alla följer sitt partis politiska linje de röster som krävs för att styra Borlänge. Det krävs små avvikelser för att rubba detta mönster.
Mandatperiodens första omröstning i kommunfullmäktige, då posterna i presidiet skulle fördelas, gav möjligen en indikation om majoritetens sårbarhet.

Två ogiltigförklarade röster kan ha avgjort valet av andre vice ordförande och gav Angelica Andersson (V) en post hennes parti aldrig tidigare haft. Resultatet av den slutna omröstningen blev 30-29.
– Jag upplever att partipiskans betydelse minskat.

Inom kort, 20 november, ska några av de absolut tyngsta politiska posterna fördelas då ledamöterna i styrelser och nämnder ska utses. Nästa akt i den politiska rysaren i Borlänge utspelas i december då Borlänges budget ska klubbas.

– Vi kommer att rösta på bra förslag, oavsett avsändare. Enda undantaget är SD.
Rickard Rudolfssons tolkning av valresultatet är att Borlängeborna föredrar en borgerlig majoritet, vill se mindre påverkan av S, MP och SD och en större dos av KD och M.
– Eftersom inget av blocken verkar vilja ha något med oss att göra så får vi väl fortsätta att driva vår politik, något som fler verkar vilja då vi fick ytterligare ett mandat

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 46 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS