ANNONS

Smedjebackens kommun erbjuder hjälp med matleveranser till hemmet för invånare över 70 år, med anledning av uppmaning från myndigheterna till dessa grupper, att undvika sociala kontakter. Kommunen har cirka 2 000 personer över 70 år.
Foto: Veronica Rigtorp

“Vi gör vårt yttersta i en prövande tid”

SMEDJEBACKEN. Från och med den 20 mars erbjuder Smedjebackens kommun handlingshjälp till sjuttioplussare.

Samma datum stängde serveringen på Gläntans kök, och till Gläntans boende levereras nu mat till dörren.
Övriga gäster rekommenderas tills vidare stödja lokalhandelns matalternativ.
Individnära åtgärder för att minska spridningen av coronaviruset och covid-19.
I samma syfte uppmanar Folkhälsomyndigheten alla som är 70 år och uppåt att begränsa sina sociala kontakter.
Smedjebackens kommun har cirka 2000 invånare över 70 år.
– Coronaviruset, covid-19 och dess spridning påverkar hela samhället och såklart även invånarna i Smedjebackens kommun. Vi följer myndigheternas information och rekommendationer, säger Fredrik Rönning, kommunstyrelsens ordförande.
Därför erbjuder Smedjebackens kommun personer i ålderskategori 70+ som i nuläget saknar alternativ för handling av dagligvaror, att vända sig till kommunen.
Handlingshjälpen initierades den 20 mars och kontakt tas på Räddningstjänstens telefon 0240-66 01 66 eller via kommunens växel 0240-66 00 00.
Smedjebackens kommuns personal kommer i samarbete med de lokala handlarna ta beställningar, packa och köra ut varorna.
Betalning sker via faktura eller Swish.
– Vi gör vårt yttersta för att leverera säker och bra kommunal service i denna prövande tid och detta är ett led i det, framhåller Fredrik Rönning.
Kommunens pandemigrupp träffas varje morgon halvåtta, för att hantera frågor som uppkommer. Information om hur dessa frågor tacklas, vilka åtgärder kommunen vidtar för att upprätthålla en säker och god kommunal service, meddelas sedan medborgarna.


Fakta:
Undvik sociala kontakter om du har symtom eller är över 70 år
Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet.
Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola.
Du som är över 70 år uppmanas att begränsa dina kontakter med andra människor så långt som möjligt under en tid framöver. Det gäller även om du känner dig frisk.
För dig som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre är det extra viktigt att inte gå till jobbet om du får symtom på luftvägsinfektion.
Du som anhörig bör undvika att besöka äldre släktingar om det inte är helt nödvändigt, även om de är friska. Undvik onödiga besök på sjukhus och äldreboenden och gör aldrig göra ett besök om du har luftvägssymtom.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS