ANNONS

Veteranpoolen rekryterar.
Foto: Veteranpoolen

Veteranpoolen planerar att rekrytera 2 500 pensionärer

Att anlita pensionärer har blivit allt mer populärt både för privatpersoner och bland företagare.

Trots att bemanningsbranschen drabbats hårt av corona har Veteranpoolen i Dalarna ökat sin omsättning stort under våren och sommaren. Veteranpoolen vittnar nu om att ”ute blivit det nya inne” och planerar att anställa 2500 pensionärer under hösten och kommande vår.
– Vi står redo att ta emot ännu fler pensionärer och hoppas kunna utöka poolen med 50 veteraner i Dalarna det närmsta året. Som pensionär har man massor av kompetens och erfarenhet från ett helt arbetsliv, de är fantastiska resurser för våra kunder samtidigt som våra veteraner känner sig delaktiga, aktiverade och uppskattade, säger Dick Gottberg, franchisetagare i Dalarna.

Veteranpoolen har ett 50-tal kontor runtom i Sverige och samtliga satsar för att växla upp verksamheten redan i höst. Dick menar att det med extra omtanke och försiktighet fortfarande går att bemanna de flesta typer av uppdrag både tryggt och säkert.
– Utomhusarbete gör till exempel att man kan hålla social distansering på ett naturligt sätt. Vi har blivit duktiga på att utföra våra tjänster både tryggt och säkert, trots corona. Vi har många smarta tips till veteraner som jobbar nu, säger Dick.

Veteranpoolen i Dalarna har nyligen förvärvat Veteranakuten i Falun – ett bolag inom samma bransch.
– Genom förvärvet får vi flera nya kollegor som nu väntar med spänning på att komma ut på sina första uppdrag – men förfrågningarna strömmar in och vi har plats för många fler jobbsugna pensionärer, säger Dick.
Att gå i pension kan vara en stor omställning och det är inte ovanligt att man efter en tid börjar sakna det sociala sammanhanget. Det är ofta då man tar kontakt med Veteranpoolen.
– Bridge employment är en trend som växer. Det innebär att man gradvis trappar ner istället för att gå direkt från heltidsarbete till pensionär. Hos oss väljer man själv vilka uppdrag man vill ta och hur mycket pensionär man vill vara. Och man förbinder sig inte till något, säger Dick.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS