ANNONS

Veronica Hedlund erbjuder friskvård för både hund och människa. Här tillsammans med Boss, Buster och Samson.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Veronica erbjuder harmoni och friskvård för både hund och människa

Mer harmoni i vardagen är något som Veronica Hedlund vill att alla ska uppnå. Själv lever hon som hon lär och utövar mindfulness och träning i naturen. Ett koncept som även gillas av hundar.
Getterna är klappvänliga, nyfikna och sugna på hårt bröd.
Foto: Rose-Marie Eriksson
Veronica Hedlund i sin mottagning där hon bland annat kan behandla hundar.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Vägen till Tjärna går genom ett öppet landskap kantat av åkrar och hagar. Vid vägs ände, strax intill Tjärnsjön, ligger gården där Veronica Hedlund bor tillsammans med sin familj där sambo, två tonårsbarn, hundar, katter, getter och höns ingår.

Förutom boningshus, finns stall och en friggebod där Veronica Hedlund välkomnar in till sin mottagning. På bordet står ett fat uppdukat med olika frukter och en kanna färskt vatten.
– Det är ju efter lunch så då kändes det bra med lite frukt, säger Veronica och slår sig ner på en stor gymboll som är placerad framför skrivbordet.

Veronica Hedlunds resa började för snart åtta år sedan och nu har hon drivit egen verksamhet i sex år.

– Jag jobbar med en mix av olika områden, och allt går att praktisera själv eller tillsammans med sin hund, säger Veronica Hedlund vars företag står på tre ben.

Veronica Hedlund är miljöutbildad i botten och hon har bland annat jobbat som miljöingenjör. Men nu är det egna företaget som prioriteras och Veronica är diplomerad hundmassör och certifierad hundfysioterapeut. Hon är också diplomerad instruktör i mindfulness samt CrossNature.

Om vi backar bandet så började allt med en tidigare hund, rottweilern Hero som hade höftproblem.
– Jag kände att jag ville göra allt för att hjälpa honom och utbildade mig till hundmassör. Sen blev det utbildning till hundfysioterapeut och nu utbildar jag mig till certifierad hundfystränare. Jag tycker det är viktigt att tänka friskvård och förebyggande och bygga hunden stark inifrån och ut. Då minskar risken för skador och hunden kan prestera bättre i sin hundsportgren.
Veronica jobbar bland annat med ljusbehandling, massage och vibrationsplatta både i förebyggande och rehabiliterande syfte. Hon tränar också mindfullness tillsammans hundarna, och mindfulness är ett av de tre benen i företaget. Något hon utbildade sig till 2013 då barnen fortfarande var ganska små och en stor del av tiden gick åt till planering och att ligga steget före i tankarna.
– Jag hade ju läst om vikten av att vara och här nu, men det blev svårt i praktiken. Därför gick jag en instruktörsutbildning och det är bland det bästa jag har gjort. Det är som en skattkista och en verktygslåda för livet, och jag anser att kunskap är till för att delas därför jobbar jag med att lära ut mindfulness.
Lite kort kan mindfulness förklaras som medveten närvaro och att vara här och nu.
– Under hösten har jag jobbat mycket med att utveckla mindfulness-verksamheten med inriktning mot individuell coaching. Det ska passa livspusslet och det här kan jag utföra på distans.
Veronica har inriktat sina kurser i mindfulness för personal inom skolan och samspelet mellan lärare och elever.
– Innan distanseringen hade jag kurser för lärare som sedan praktiserade kunskapen på elever. Det resulterade i mer lugn och ro i klassen.

En annan del i företaget kallar Veronica för NaturStark, ett koncept som är en blandning av kondition och styrka och som tränas utomhus, med eller utan hund.
– Jag har själv ett stort rörelsebehov och älskar att träna utomhus. Träning behöver inte ske i en svettig lokal och ute i naturen får du frisk luft och tränar efter förmåga och behov, utan krav på prestation. Dessutom har naturen en läkande kraft i sig och du kan själv välja vilka tider som passar.
– När jag lägger upp träningen för en kund frågar jag efter nuläge, önskemål med träningen och hur det ser ut där man kommer att träna. Man får sitt eget unika program och sedan är jag support under några veckor.
Veronica Hedlund är en god ambassadör för sitt företag, och ett exempel på att hon mår bra av det hon utövar.
Det är dags att gå ut och hälsa på getter och de tre hundarna där rottweilern Samson är störst och äldst med sina tolv år. Buster är en cockerspaniel och så jaktlabradoren Boss som är yngst och egentligen ägs av dottern men hänger lika mycket med övriga familjemedlemmar.

De tre getterna tittar nyfiket fram bakom stängslet och bräker i väntan på att få något gott.
– Getterna är så trevliga att hantera och väldigt snälla, säger Veronica Hedlund medan getterna trängs för att få del av knäckebrödet.
Det är dags att åka vidare och jag lämnar gården som förenar lantliv och friskvård för både hund och människa.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS