Vissångare hyllar Falun i debuten

Fredrik Eklind är aktuell med debut-EPn "Nattbuss 701".
Foto: Sonny Jonasson
VISA/FOLKMUSIK. Ett otal turer på nattbussen och andra minnesvärda upplevelser i hemstaden Falun ligger till grund för vis- och folksångaren Fredrik Eklinds debut-EP ”Nattbuss 701”.
FAKTA
FREDRIK EKLIND

Aktiv sedan
2009

Skivbolag
Eklind Prod.

Diskografi
Rädslan (singel 2016), Nattbuss 701 (EP 2018)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

– Det är en hyllningsskiva till gamla Falun och överförfriskade bussresenärer, säger Fredrik Eklind.

Beskriv din stil. – Har en genomgående berättande stil med inslag av irländsk folkmusik. Skriver gärna om egenupplevda händelser och historiska teman. Till exempel handlar två av låtarna på nya skivan om gamla Falun. Några av mina största influenser är Olle Adolphson, The Dubliners och Robert Broberg.

Var kan man lyssna på dig? – Min nya EP ”Nattbuss 701” kan nu avnjutas på Spotify och Itunes. Vill man köpa ett fysiskt exemplar av skivan kontaktar man mig via Facebook eller hemsidan.

När och var uppträdde du senast? – I november 2017 spelade jag i Oslo.

Dalarnas bästa scen?  – Thunströms café är riktigt trevligt sommartid, annars diggar jag Mimos Restaurang.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Fler mysiga pubar med livemusik och utomhusscener.

Dalarnas bästa band/artist? – Elda med höns.

Senast besökta konsert? – Thåström.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Allt med Tom Waits.

Vilken låt får dig på gott humör? – ”Sally Maclennane” med The Pogues.

Har du fler spelningar inbokade? – Ja, i mars ska jag bland annat spela på Hotell Monica i Hagfors.

Framtidsplaner? – Nu i vår ska jag spela in en irländsk skiva tillsammans med mitt band. Till sommaren ska jag ut och resa, kanske bär det av mot Paris eller Rom för lite historisk sigthseeing. Sen blir det säkerligen en hel del spelningar också på visfestivaler, sommarcaféer och andra gemytliga tillställningar lite här och var. Siktar på att göra fler utlandsgig de kommande åren, förra sommaren var jag i Danmark och tyckte det var hemskt skojigt. De där danskarna vet verkligen hur man klappar takten!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.