Uppiggande hyllning till Borlänge

Tunhunkarna Magnus ”Pettsson” Pettersson och Jonas ”Heavy” Stentäpp vid lokalklenoden Paprikan på Sveatorget i Borlänge.
Foto: Pressbild
ROCK "Jag fick modersmjölken från en tunatutte, i Domnarvet, där är jag född.” Så inleds duon Tunhunkens singel ”Hemvändarvisan” som är lite av en kärleksförklaring till hemorten Borlänge.
FAKTA
TUNHUNKEN

Medlemmar
Jonas ’Heavy’ Stentäpp och Magnus ’Pettsson’ Pettersson

Aktiva sedan
5 november

Skivbolag
Släpper själva

Diskografi
En låt, ”Hemvändarvisan”, men den är bra som en hel skiva.

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Att låtsläppet harmonierar med den senaste tidens arkitektoniska bespottning av bruksorten kan betraktas som en lyckträff. När upphovsmakaren Jonas ”Heavy” Stentäpp fick feeling i somras var syftet ett annat.
– Det är en fri, men starkt influerad, uppföljare till ”Köppäbävisan”. Om man är filosofisk kan man tänka sig att gubben i ”Köppäbävisan” flyttade från Borlänge och sen flyttade hem igen och sjunger den här, förklarar han.

Beskriv er stil. – Köppäbävisan-rock.

Var kan man lyssna på er? – Nyss släppt på alla digitala kanaler!

Har ni planer på att uppträda live? – Vi gjorde en akustisk världspremiär på Broken Dreams nyss. Kommunen har frågat om vi vill spela på julskyltningen också. Om dom betalar nog bra så kanske vi gör det.

Dalarnas bästa scen? – Liljan tror jag.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Ett ställe som är som The Rockhouse eller S2 i Borlänge var när de fanns och var bra.

Dalarnas bästa band/artist? – Svenne Rubins.

Senast besökta konsert? – Entombed och F.K.Ü på Liljan.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Gammal thrash metal, som typ Testaments tidiga skivor.

Vad ser du mest fram emot just nu? – Ledigheten kring jul. Bra jul i år.

Framtidsplaner? – Om inspirationen faller på så kan det bli nån mer låt. Kanske en om Fågelmyra.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/INDIE Den pigga popformationen Äventyret från Falun och Borlänge har ägnat de senaste åren åt att förvärva kunskap och rutin. Debutalbumet ”Hoppas på något nytt, hoppas på något bra” är frukten av lika delar ambition och hårt slit.
BLUES Från körsång till hårdrock – och allt däremellan. Borlänges starka stämma Petra Kvännå räds ingen genre.
RAPMETAL Utåt sett har den Falun-Borlängebördiga kvartetten Power of Rage legat hyfsat lågt den senaste tiden. Låtmaterial har däremot inte varit en bristvara.