Turné utmynnade i debutplatta

Gryning är aktuella med sin första fullängdare.
Foto: Pressbild
POP/VISA. Gryning har sina rötter i och kring södra Dalarna och såg dagens ljus hösten 2016. Direkt efter höstens turné klev man in i studion där det självbetitlade debutalbumet tog form.
FAKTA
GRYNING

Medlemmar
Cecilia Kyllinge, Elisabeth Berglund, Fia Viktorsson, Christer Ring, Jan-Olof Jonsson, Anders Larm.

Aktiva sedan
Hösten 2016

Skivbolag
Egna bolaget Humor, Musik & Allvar-produkton

Diskografi
Gryning (album 2017)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

– Det var en skön känsla när vi spelade in skivan. Eftersom vi redan hade varit ute och turnerat med låtarna innan, så var de inrepade och vi var varma i kläderna. Tycker det hörs när man lyssnar. Skivan låtar avslappnad och liksom ”liveig”, säger sångerskan Cecilia Kyllinge.

Beskriv er stil. – Svängigt, melodiöst och lättlyssnat. Låtar som vill säga något. Texter som vill göra skillnad, uppmana, trösta och spela roll. Vi är tre sångerskor i Gryning så sången står mycket i centrum. Vi turas om att sjunga lead och stämmor.

Var kan man lyssna på er? – Spotify, Itunes, CD-skivor. Och framförallt live!!!

När och var uppträdde ni senast? – I höstas gjorde vi en rejäl turné, som tog oss norrut. Till platser såsom Boliden, Sorsele, Arjeplog, och Övertorneå bland annat.

Dalarnas bästa scen? – Smedjan i Stjärnsund.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Ja! Det finns för få kvinnor på musikscenerna.

Dalarnas bästa band /artist? – Petra Kvännå!!! Och sen fick jag uppleva Karin H. Sörensdotter på en spelning för ett tag sen. Underbar scenpersonlighet och sångerska som skriver skitbra egna låtar! Hoppas man får se mer av henne framöver!

Senast besökta konsert? – Kjell Gustafsson Rhythm n Blues band.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Beth Hart.

Vilken låt får dig på gott humör? – ”Candyman” med Christina Aguilera.

Har ni några spelningar inbokade? – Åsgarn (Avesta) 13 februari, By Kyrkby 14 februari, Arboga 15 februari, Hargshamns Folkets Hus 17 februari, Timrå 18 februari, Ransta 20 februari samt på Vårfest i Hedemora Folkets Park 28 april.

Framtidsplaner? – Drömmen skulle vara att få komma ut och spela på festivaler. Helst så många och så långt borta så vi får en anledning att köpa in en egen turnebuss. Skön känsla också att få stripa hela bussen med ett riktigt fräckt band-foto. Haha, ja vi får väl se… Bra att ha drömmar i alla fall…

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.