Trotsig jazzpunk i tre akter

Det brokiga gänget Slutavverkning har precis släppt EP nummer ett i det som så småningom ska bli en trilogi under samlingstiteln ”Arbetets sorgemusik”.
Foto: Catarina Olausson
JAZZPUNK Jobba, jobba, jooobba! Den välkända ramsan kan mycket väl ha ekat i bakhuvudet på den Ludvika- och Borlängerotade kvartetten Slutavverkning inför skapandeprocessen av EP:n med det missmodiga namnet ”Arbetets sorgemusik del I”.
FAKTA
SLUTAVVERKNING

Medlemmar
Pelle Andersson – gitarr & bas, Marcus Källström – trummor, Jon Ekström – sång, Per ’Texas’ Johansson – barytonsaxofon

Aktiva sedan
2018

Skivbolag
Suicide records

Diskografi
Arbetets sorgemusik del I (vinyl 7’ och digitala plattformar)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

– Slutavverkning spelar arg och avig jazzdrypande punk med texter om arbete. EP:n innehåller fyra låtar om en arbetsplats. Låtarna är applicerbara på i princip vilken arbetsplats som helst. Kanske är det din, utvecklar bandgeneralen Pelle Andersson.

Beskriv er stil.
– Jazzpunk.

Var kan man lyssna på er?
– Alla digitala plattformar samt vinyl 7’.

När och var uppträdde ni senast?
– En tredagarsturné med start den 23 januari i Stockholm, vidare till Borlänge House of Blues den 24 januari och Räfsnäsgården i Ludvika den 25 januari.

Dalarnas bästa scen?
– Svår fråga, alla arrangörer som genuint älskar musik driver oftast bra spelställen.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Har dålig koll på nöjesutbudet eftersom jag flyttade till Stockholm -98. Men alla plattformar som berikar kulturlivet, möten, uttryck med människor är ju bra, till exempel ett kulturhus. Ung som gammal, proffs och nybörjare. Mer sånt behövs i dagens samhälle.

Dalarnas bästa band/artist?
– Svårt att säga, det finns ju en hel del. Passar på den.

Senast besökta konsert?
– Mercury Rev på Fasching, fantastisk konsert.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– 1. Den danske jazzgitarristen Jakob Bro, 2. The Delines, 3. Viagra Boys.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Musikaliskt – Slutavverknings release på del 2 av ”Arbetets sorgemusik” som kommer i höst. Annars – semester och häng med familjen i sommarhuset i Nyhammar.

Har ni några spelningar inbokade?
– Till hösten planeras spelningar, inget klart än.

Framtidsplaner?
– Slutföra trilogin med ”Arbetets sorgemusik” och sedan känna in vad vi vill göra härnäst.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP Med ena foten i Stockholm och den andra i London har Morasonen Kristoffer ”Koda” Eriksson skrivit hitlåtar till bland andra svenska popsensationen Estraden samt samarbetat med världsstjärnan Ellie Goulding.
ELEKTRONISKT Kreativt skapande har alltid spelat en central roll i Falurotade Ivar Jons liv. Så även handlingskraft och produktivitet.
POP/INDIE För sisådär ett år sedan lämnade Adam Reander tryggheten i Tällberg för att vidga sina musikaliska vyer i London. Den samlade kunskapen har via hans soloprojekt Milkboy omsatts i debutskivan ”Boy, You’re Nostalgic” – producerad, mixad och mastrad i egen regi.