Trotsig jazzpunk i tre akter

Det brokiga gänget Slutavverkning har precis släppt EP nummer ett i det som så småningom ska bli en trilogi under samlingstiteln ”Arbetets sorgemusik”.
Foto: Catarina Olausson
JAZZPUNK Jobba, jobba, jooobba! Den välkända ramsan kan mycket väl ha ekat i bakhuvudet på den Ludvika- och Borlängerotade kvartetten Slutavverkning inför skapandeprocessen av EP:n med det missmodiga namnet ”Arbetets sorgemusik del I”.
FAKTA
SLUTAVVERKNING

Medlemmar
Pelle Andersson – gitarr & bas, Marcus Källström – trummor, Jon Ekström – sång, Per ’Texas’ Johansson – barytonsaxofon

Aktiva sedan
2018

Skivbolag
Suicide records

Diskografi
Arbetets sorgemusik del I (vinyl 7’ och digitala plattformar)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

– Slutavverkning spelar arg och avig jazzdrypande punk med texter om arbete. EP:n innehåller fyra låtar om en arbetsplats. Låtarna är applicerbara på i princip vilken arbetsplats som helst. Kanske är det din, utvecklar bandgeneralen Pelle Andersson.

Beskriv er stil.
– Jazzpunk.

Var kan man lyssna på er?
– Alla digitala plattformar samt vinyl 7’.

När och var uppträdde ni senast?
– En tredagarsturné med start den 23 januari i Stockholm, vidare till Borlänge House of Blues den 24 januari och Räfsnäsgården i Ludvika den 25 januari.

Dalarnas bästa scen?
– Svår fråga, alla arrangörer som genuint älskar musik driver oftast bra spelställen.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Har dålig koll på nöjesutbudet eftersom jag flyttade till Stockholm -98. Men alla plattformar som berikar kulturlivet, möten, uttryck med människor är ju bra, till exempel ett kulturhus. Ung som gammal, proffs och nybörjare. Mer sånt behövs i dagens samhälle.

Dalarnas bästa band/artist?
– Svårt att säga, det finns ju en hel del. Passar på den.

Senast besökta konsert?
– Mercury Rev på Fasching, fantastisk konsert.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– 1. Den danske jazzgitarristen Jakob Bro, 2. The Delines, 3. Viagra Boys.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Musikaliskt – Slutavverknings release på del 2 av ”Arbetets sorgemusik” som kommer i höst. Annars – semester och häng med familjen i sommarhuset i Nyhammar.

Har ni några spelningar inbokade?
– Till hösten planeras spelningar, inget klart än.

Framtidsplaner?
– Slutföra trilogin med ”Arbetets sorgemusik” och sedan känna in vad vi vill göra härnäst.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/AKUSTISKT Multibegåvade falubon Niklas Rapp har sedan debutalbumet ”Övergångsrit” fyrat av en skrälldus singlar, varav den färskaste så sent som för ett par veckor sedan. Med hjälp av en handfull kvalificerade instrumentalister är platta nummer två klappad, klar och tillgänglig från den 21 februari.
METAL Den månghövdade formationen Lýsis utgörs av sex unga och mycket ambitiösa begåvningar med bas i Falun. Pirrig livedebut väntas ske om ett par veckor medan EP-debuten nyligen genomförts via pinfärska ”All in your hands”.
POP Drömmen om ett band har funnits länge, men det var först när Dan Fuhr fick med sig Magnus Bergman på tåget som JAKKOBI blev verklighet.