Trolska toner ger eko i Dalarna

Vildeko är aktuell med en ny singel.
Foto: Pressbild
EXPERIMENTELLT I en dunkel vrå någonstans i Borlänge sitter en gåtfull varelse och skapar djupsinniga toner med stor omsorg. Den annars så oskarpa konturen Vildeko kan emellertid klargöra att ett debutalbum är i antågande.
FAKTA
VILDEKO

Aktiv sedan
2016

Diskografi
6 singlar och kommande album Akt 0

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

Därtill har spåret ”Can You Hear Me Now?” släppts fram i ljuset häromveckan.
– Den handlar om när man landar i något främmande och bara vill sammansmälta och lära sig allt om den stunden, säger Vildeko.

Beskriv din stil. – Musik med större ljudbilder. Linjär men går att sova till.

Var kan man lyssna på dig? – Digitala streamingtjänster som Spotify, iTunes, Apple music, Soundcloud, Youtube med flera.

När och var uppträdde du senast? – Spelar ej live.

Vilken är Dalarnas bästa scen? – Osäker just nu. Kanske Wasabryggeriet eller Falun Bowling & Krog. När Liljan bokade Silvana, INVSN, Rebecca & Fiona och så vidare var dom mina favoriter, men inte längre.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Bergstenska.

Dalarnas bästa band/artist? – David Rönnegård.

Senast besökta konsert? – Såg Raketklubben på en fest nyligen.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Tchaikovsky, Whitney Houston, Ólafur Arnalds, The Weeknd och Lana Del Rey.

Vilken låt får dig på gott humör? – Bruce Springsteens ”Badlands”.

Har du övervägt att spela live? – Nej.

Framtidsplaner? – Släpper albumet Akt 0 i år!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/ROCK Full gas från stående start på en hyfsat kort sträcka. Falubördige gitarrhjälten Björn Trägårdh, med långvarig tjänstgöring i nyligen nedlagda VCPS från Falun, har funnit sig till rätta i nyformade, hyperaktiva Stockholmskvartetten Lula som precis avlossat ett dinglande örhänge.
POP/INDIE Hela vecka 50, den 10-16 december, pågår den årligt återkommande insamlingskampanjen Musikhjälpen som syftar till att håva in pengar till en undangömd humanitär katastrof.
POWERMETAL I samband med en festivalspelning med sitt forna band Twilight Force sprang Falubördige Christian Eriksson ihop med Udo Dirkschneiders amerikanske gitarrist Bill Hudson. Duons visioner visade sig gå i samma tonart och sålunda såddes fröet till kvintetten Northtale.