Trolska toner ger eko i Dalarna

Vildeko är aktuell med en ny singel.
Foto: Pressbild
EXPERIMENTELLT I en dunkel vrå någonstans i Borlänge sitter en gåtfull varelse och skapar djupsinniga toner med stor omsorg. Den annars så oskarpa konturen Vildeko kan emellertid klargöra att ett debutalbum är i antågande.
FAKTA
VILDEKO

Aktiv sedan
2016

Diskografi
6 singlar och kommande album Akt 0

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

Därtill har spåret ”Can You Hear Me Now?” släppts fram i ljuset häromveckan.
– Den handlar om när man landar i något främmande och bara vill sammansmälta och lära sig allt om den stunden, säger Vildeko.

Beskriv din stil. – Musik med större ljudbilder. Linjär men går att sova till.

Var kan man lyssna på dig? – Digitala streamingtjänster som Spotify, iTunes, Apple music, Soundcloud, Youtube med flera.

När och var uppträdde du senast? – Spelar ej live.

Vilken är Dalarnas bästa scen? – Osäker just nu. Kanske Wasabryggeriet eller Falun Bowling & Krog. När Liljan bokade Silvana, INVSN, Rebecca & Fiona och så vidare var dom mina favoriter, men inte längre.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Bergstenska.

Dalarnas bästa band/artist? – David Rönnegård.

Senast besökta konsert? – Såg Raketklubben på en fest nyligen.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Tchaikovsky, Whitney Houston, Ólafur Arnalds, The Weeknd och Lana Del Rey.

Vilken låt får dig på gott humör? – Bruce Springsteens ”Badlands”.

Har du övervägt att spela live? – Nej.

Framtidsplaner? – Släpper albumet Akt 0 i år!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

PUNK Kompisgänget från Enviken hade i princip aldrig plockat upp ett instrument när de plötsligt bestämde sig för att starta ett punkband. Mest som en kul grej till en början, ett annorlunda och spännande sätt att umgås i kontrast till vardagslunk och familjeliv.
ROCK/SOUL Låtskrivaren och producenten Cecilia från Grangärde låter lungor och sinne insupa Dalarnas högstämda natur. Ut kommer råa, nakna och poetiskt tyngda melodier. Processen har nu manifesterat sig i form av det efterlängtade debutalstret ”Push”.
POP/ROCK Falsksång, felspel och oklara uttal. Det purfärska projektet Broder Henrik Rapp från Falun presenterade sig nyligen via singeln ”Svarta hem” som direkt följs upp av albumet ”Är vi underhållna nu?” med releasedatum den 14 september.