Tolkar Gärdestad i singeldebuten

Linnéa Englund är aktuell med debutsingeln ”Linnéa Englund tolkar Ted Gärdestad”.
Foto: Pressbild
POP I syfte att hänge sig åt sin passion och utveckla sin musikaliska talang lämnade Linnéa Englund hemorten Hofors för studier på Brunnsvik Creative Music i Borlänge.
FAKTA
LINNÉA ENGLUND

Aktiv sedan
2018

Diskografi
Linnéa Englund tolkar Ted Gärdestad (singel 2019)

LÄNKAR

Redan efter sitt första år i den klangfulla skolbänken fanns inspiration och kreativitet nog för att fullfölja en efterlängtad dröm. Tack vare ett samarbete med Dalapop finns Linnéas debutsingel ute den 3 juli.
– Min singel med tolkningar av Ted Gärdestad är drömmen som blev sann. Låtarna ”Ge En Sol” och ”Låt Kärleken Slå Rot” spelades in vintern 2019 i en studio på Brunnsvik Creative Music i Borlänge, säger Linnéa Englund.

Beskriv din stil.
– Min stil är svensk pop skulle jag säga.

Var kan man lyssna på dig?
– Ni kommer kunna finna mig på ett flertal streamingtjänster.

När och var uppträdde du senast?
– Uppträdde senast på Café Peace & Love i Borlänge i mars.

Dalarnas bästa scen?
– Har själv inte besökt så många scener i Dalarna, men under året på Brunnsvik Creative Music så måste jag säga att Fryshuset i Borlänge blivit en riktig favorit.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
–Inte vad jag kan komma på.

Dalarnas bästa band/artist?
– Mando Diao från Borlänge är ett väldigt bra band tycker jag. Minns att jag under högstadietiden började lyssna på dem mycket och att de väckte känslan i mig att vilja vara med i ett band.

Senast besökta konsert?
– Senaste konserten var i Furuviksparken utanför Gävle sommaren 2018 och uppträdde gjorde Lena Philipsson.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Just nu går Ted Gärdestads låtar varma i lurarna och för övrigt lyssnar jag mest på svensk musik.

Har du några spelningar planerade?
– För tillfället är inga spelningar planerade, men jag hoppas att det, i och med släppet av singeln, ska bli ett ökat intresse kanske.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

VISA Elektrisk stämning råder i 100-årsjubilerande Ludvika i sommar. Efter fjolårets succépremiär är Visfestivalen Kontraband tillbaka, och vävs i år in i firandet.
POP I syfte att hänge sig åt sin passion och utveckla sin musikaliska talang lämnade Linnéa Englund hemorten Hofors för studier på Brunnsvik Creative Music i Borlänge.
ROCK Under hösten har rock ’n’ roll-formationen Backboons från Falun gradvis tilltagit i vindstyrka och avlossat en ny singel varannan vecka. Maxfart av typen kategori 5 har nu uppnåtts och man är redo att slunga ut fullängdsalbum nummer två.