Tolkar Gärdestad i singeldebuten

Linnéa Englund är aktuell med debutsingeln ”Linnéa Englund tolkar Ted Gärdestad”.
Foto: Pressbild
POP I syfte att hänge sig åt sin passion och utveckla sin musikaliska talang lämnade Linnéa Englund hemorten Hofors för studier på Brunnsvik Creative Music i Borlänge.
FAKTA
LINNÉA ENGLUND

Aktiv sedan
2018

Diskografi
Linnéa Englund tolkar Ted Gärdestad (singel 2019)

LÄNKAR

Redan efter sitt första år i den klangfulla skolbänken fanns inspiration och kreativitet nog för att fullfölja en efterlängtad dröm. Tack vare ett samarbete med Dalapop finns Linnéas debutsingel ute den 3 juli.
– Min singel med tolkningar av Ted Gärdestad är drömmen som blev sann. Låtarna ”Ge En Sol” och ”Låt Kärleken Slå Rot” spelades in vintern 2019 i en studio på Brunnsvik Creative Music i Borlänge, säger Linnéa Englund.

Beskriv din stil.
– Min stil är svensk pop skulle jag säga.

Var kan man lyssna på dig?
– Ni kommer kunna finna mig på ett flertal streamingtjänster.

När och var uppträdde du senast?
– Uppträdde senast på Café Peace & Love i Borlänge i mars.

Dalarnas bästa scen?
– Har själv inte besökt så många scener i Dalarna, men under året på Brunnsvik Creative Music så måste jag säga att Fryshuset i Borlänge blivit en riktig favorit.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
–Inte vad jag kan komma på.

Dalarnas bästa band/artist?
– Mando Diao från Borlänge är ett väldigt bra band tycker jag. Minns att jag under högstadietiden började lyssna på dem mycket och att de väckte känslan i mig att vilja vara med i ett band.

Senast besökta konsert?
– Senaste konserten var i Furuviksparken utanför Gävle sommaren 2018 och uppträdde gjorde Lena Philipsson.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Just nu går Ted Gärdestads låtar varma i lurarna och för övrigt lyssnar jag mest på svensk musik.

Har du några spelningar planerade?
– För tillfället är inga spelningar planerade, men jag hoppas att det, i och med släppet av singeln, ska bli ett ökat intresse kanske.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.