Tar steget från repan till studion

Falun-/Borlängerotade Late Production går in i studion för att för första gången spela in egenproducerad musik.
Foto: Jan Ekebjär
ROCK/BLUES En framskjuten placering i musiktävlingen Livekarusellen gav blodad tand. Senblommande Late Production från Falun/Borlänge har under många år varit lite av ett hobbyprojekt som mest spelat covers i skymundan.
FAKTA
LATE PRODUCTION

Medlemmar
Mia Åtting –sång, Marina Järleros Magnusson – bas, Anita Kristoffersson, gitarr, Lars Eriksson – trummor, Jannica Wunge – gitarr och kapellmästare

Aktiva sedan
2008

LÄNKAR
Facebook

Under maj går den mogna kvintetten in i en ny fas och kliver för första gången in i studion för att spela in egenskrivet material.
– För oss är det ett stort steg att gå från att vara ett rent coverband till att börja producera vår egen musik. Det ska bli jättekul, anför gitarristen och kapellmästaren Jannica Wunge.

Beskriv er stil.
– Bandet består av fyra kvinnor och en man, alla i övre medelåldern. Så brukar inte rockband se ut och det sätter naturligtvis stor prägel på vår musik. Våra rötter finns i psykedelisk 70-talsrock och gammal blues, men det finns också influenser av progg och punk.

Var kan man lyssna på er?
– Än så länge finns det inte så mycket, men vi siktar på Spotify före sommaren.

När och var uppträdde ni senast?
– Vår senaste livespelning var på Wasabryggeriet i Borlänge i mitten av april.

Dalarnas bästa scen?
– Det finns säkert massor av mysiga ställen men vi trivs väldigt bra på House of Blues i Borlänge. Bra stämning och de blandar okända och etablerade band och musiker på ett bra sätt. Vi uppskattar särskilt att de är så välkomnande gentemot mindre etablerade band som vi.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Nej, egentligen inte. Dalarna en fantastisk plats att bo på om man är musikintresserad. Det gäller bara att ta för sig.

Dalarnas bästa band/artist?
– Den här frågan ledde till en lång diskussion i bandet. Det finns så många duktiga artister i vårt län. Men till slut enades vi om Miss Li. Hon är helt enastående och en stor inspirationskälla för oss.

Senast besökta konsert?
– Stockholmsgruppen Violet Green spelade på Borlänge Jazzklubb i mitten av mars. De gör en musikföreställning om kvinnornas roll i bluesens historia. Bland det bästa jag hört och sett på länge. Missa inte dem om du får chansen.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Just nu är det faktiskt Amy Winehouse som fyller högtalarna.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Peace & Love-festivalen såklart. Ett måste för en gammal hippie. Men det ska också bli kul att gå på 50-årsjubiléet av Woodstockfestivalen på House of Blues i Borlänge i augusti.

Har ni några spelningar planerade?
– Nej, efter studion så tar vi semester så vi har tackat nej till spelningar i sommar. Men till hösten hoppas vi dyka upp live lite varstans på olika scener runt om i Dalarna. Men vi ska helt klart ut spela, det är ju det roligaste som finns.

Framtidsplaner?
– Ha kul så klart! Vi tänker fortsätta att både skriva egna låtar och att göra våra versioner av gamla klassiker. Vi skulle också vilja utöka bandet med en keyboardist så om man är intresserad så går det bra att höra av sig.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK Ett av de färskaste tillskotten på länets musikkarta ger hopp om god återväxt inom rockgebitet. Energiska Realy Delay från Borlänge kablade ut sin riffiga debutsingel ”Heaven’s Grace” nu i somras och kraftsamlar för att få ut platta nummer ett kommande sommar.
METAL Det gemensamma intresset för musik fick barndomskamraterna från Hedemora att plocka upp instrumenten och starta metalformationen Tryin’ Within. Med stöttepelaren Dalapop i ryggen kunde debutsingeln ”God’s Disguise” släppas på digitala plattformar i somras, medan debutskivan puttrar i grytan.
HÅRDROCK Efter många berikande år som Billion Dollar Babies ansåg Max Lander, Pat Kramer och Frankie Rich att det var dags att förnya sig. Ett lyckat drag kan tyckas, då man ganska snart landade ett färskt skivkontrakt med tyska AFM Records.