Tar sats mot dubbla festivalgig

Falubandet Maggot Infested Ventriculus besöker både Saffahfestivalen och Gamrocken.
Foto: Pressbild
METAL Det smått svinaktiga Falugänget med det oborstade namnet Maggot Infested Ventriculus har en förmåga att ställa till med oväsen som ger fog för polisiär utryckning.
FAKTA
MAGGOT INFESTED VENTRICULUS

Medlemmar
Dr. Gris (knorr & bröl), Sir Väs (bas & fräs), Donkey Pong (skrammel medelst jammel), Kapellmeizter Minipitt och Count Facemelter (strängsektion), Trummus Mascinus (studiomusiker), Lord Honk von Tut (klaviatur), Mackä (vi vet inte vad han gör men han är här på måndagar ibland)

Aktiva sedan
Oktober 2015

Diskografi
The Festering of Entrails and Other Fine Side Dishes (LP, 2017), Alla Helgons Fyllekalas (singel, 2017), Julegris 2.0 (singel, 2017)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

Kommande helg stör man ordningen i Ludvika när Saffahfestivalen brakar loss lördag den 19 maj. Knappt har bygdens rutor slutat skallra förrän man blåser vidare mot Grängesberg och Gamrocken lördag den 26 maj.
– Det var ett tag sedan vi lirade nu så det ska bli spännande att köra inför lite bredare publik och med lite nytt material, säger basisten Sir Väs.

Beskriv er stil. – Om Eddie Meduza hade spelat en blandning av brutal death metal och goregrind, så hoppas och tror vi innerligt att det skulle låta som oss.

Var kan man lyssna på er? – Vår musik går att hitta på Spotify, Soundcloud, Bandcamp och de flesta större digitala distributörer. Om man är riktigt snäll kan man också få en CD.

När och var uppträdde ni senast? – Senaste gången måste ha varit när vi blev öppet smygfulla på ett studentkalas och norpade åt oss scenen. En väldigt trevlig kväll med mycket sås!

Dalarnas bästa scen? – Liljan eller Gamla Elverket, det beror lite på musiken.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Vi behöver mera grind! Vi hade gärna sett fler möjligheter för mindre eller underground-akter att kunna spela, men det ligger även på publiken att stötta lokala akter. Support your local gris!

Dalarnas bästa band/artist? – Björn Skifs!

Senast besökta konsert? – The Kristet Utseende på Liljan.

Vad lyssnar du helst på just nu? – När det väl blir till att lyssna så blir det barockmusik eller bara slam.

Vilken låt får dig på gott humör? – ”Kräftkalas” med Eddie Meduza!

Har ni fler spelningar inbokade? – Än har vi ingenting annat än Saffahfestivalen och Gamrocken bokat, men vi siktar på en kortare turné i sommar.

Framtidsplaner? – Så småningom världsherravälde, men inom kort kommer en EP att släppas och vi har redan börjat skriva på nästa fullängdare. Allt annat är topphemligt!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

VISA I barndomshemmet i Silvberg utanför Säter spisades plattor som Maritza Horns ”Jämmer och elände” nonstop. 22-åriga Boel Nihlmans begåvning har hittills renderat utmärkelser som Säters Ungdomskulturstipendium och Taubestipendiet i Dalarna.
ROCK/PUNK Att Johnny Thunders och New York Dolls hör till inspirationskällorna är svårt att ta miste på när man lyssnar på Ludvikabaserade The Stupors självbetitlade debut-EP.
HARDCORE/METAL Det som egentligen bara skulle bli en EP blev till slut albumet ”Black Lake” som kablades ut digitalt strax före årsskiftet. Metalmotorn Jonas Gryth har en gedigen bakgrund i genren. Hans senaste skapelse, den omsorgsfullt handplockade trion Mindhammer, består av pålitliga pjäser ur såväl bransch som vänkrets.