Stökig pop med solsken i blick

Singel- och videoaktuella Lula siktar på att släppa debut-EP:n ”Pop Terror” i januari.
Foto: Pressbild
POP/ROCK Full gas från stående start på en hyfsat kort sträcka. Falubördige gitarrhjälten Björn Trägårdh, med långvarig tjänstgöring i nyligen nedlagda VCPS från Falun, har funnit sig till rätta i nyformade, hyperaktiva Stockholmskvartetten Lula som precis avlossat ett dinglande örhänge.
FAKTA
LULA

Medlemmar
Jake Farrugia – sång, David Hägelstam – bas, Rasmus Birgersson – trummor, Björn Trägårdh – gitarr

Aktiva sedan
2017

Skivbolag
Comedia

Diskografi
U know I Don't (singel), My Attempted Love (singel), Bright Eyes (singel), Under The Sun (singel)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

– ”Under The Sun” är vår fjärde singel, och den summerar Lula bra. Tanken är väl att den ska knyta ihop säcken innan vi släpper EP i januari. Det finns en musikvideo också, den måste alla titta på, framhåller exilmasen Björn.

Beskriv er stil.
– Någon form av stökig pop. Lortigt, dansant och bra.

Var kan man lyssna på er?
– På de flesta digitala plattformar. Det ska nog komma ut något fysiskt nästa år tror jag.

När och var uppträdde ni senast?
– I slutet av oktober på en festival utanför Frankfurt. Det var första gången vi var i Tyskland och vi mottogs mer än väl, så det blir nog en till sväng dit året som kommer.

Dalarnas bästa scen?
– Det finns ju en del bra ställen tycker jag, men måste passa på att uppa Garaget i Avesta och Hedemora Out n’ Loud som är svinbra!

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Ja, ett till band som sjunger om krig.

Dalarnas bästa band/artist? – Raketklubben!

Senast besökta konsert? – Weeping Willows julkonsert på Waterfront, det var juligt och bra.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Mascara Snakes, Viagra Boys och Beatrice Eli täcker hela mitt känslospann sedan någon månad tillbaka.

Vad får dig att längta hem till Dalarna? – Hoppbackarna.

Har ni några spelningar inbokade? – Nej, eller jo, det är några på gång, men jag vet inte vad som är helt klart så jag måste passa på den frågan för att inte fara med osanning eller bli bötfälld för kontraktsbrott.

Framtidsplaner? – Spela var folk än vill ha oss. Vi släpper även EP:n ”Pop Terror” i januari och så blir det några till singelsläpp under 2019. Sen ska det släppas en skiva någon gång när vi känner för det, men det får vi se när det blir av. Den är inspelad men måste fixas med så att det låter bra.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK Under hösten har rock ’n’ roll-formationen Backboons från Falun gradvis tilltagit i vindstyrka och avlossat en ny singel varannan vecka. Maxfart av typen kategori 5 har nu uppnåtts och man är redo att slunga ut fullängdsalbum nummer två.
COUNTRY/ROCKABILLY Medan en stor del av dalfolket utmanar det nyckfulla midsommarvädret genom att duka upp långbord utomhus råder traditionsenlig festivalstämning à la 50-tal i byn Vintjärn utanför Falun.
POP Som musikproducent verkar man inte sällan bakom ljudisolerade studiodörrar och skapar magi åt andra. Falubördige Johan Nordin, även medlem i poptrion Marigold, har tillsammans med den meriterade musikproducenten Sandra Windahl från Stockholm plöjt en självstimulerande fåra för egna idéer.