Somrig debut av ung rocktalang

Thomas Ekspong från Falun är aktuell med sin debut-EP ”Ett snedsteg i rätt riktning”.
Foto: Pressbild
POP/ROCK. Med gitarren under armen lämnade Thomas Ekspong hemstaden Falun för Göteborg där en tvåårig musikutbildning på folkhögskola lockade.
FAKTA
THOMAS EKSPONG

Aktiv sedan
2016

Diskografi
Stan snurrar i feber (2018, singel), Ett snedsteg i rätt riktning (2018, EP)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Nya erfarenheter, skaparglädje och framtidstro har omsorgsfullt buntats ihop och utmynnat i den svängiga debut-EP:n ”Ett snedsteg i rätt riktning”.
– EP:n är det första och hittills bästa jag knåpat ihop i form av låtar och inspelning. Jag har gjort allting själv, förutom spelat trummor och flöjt, och blev så pass nöjd med resultatet att jag ville släppa det, förklarar Thomas Ekspong.

Beskriv din stil. – Min musikstil är poppig rock på svenska. Jag älskar fina texter, och jag älskar fina, hookiga melodier. Jag försöker kombinera dessa två!

Var kan man lyssna på dig? – Min musik finns på Spotify. Sök på Thomas Ekspong så kommer EP:n ”Ett snedsteg i rätt riktning” upp.

När och var uppträdde du senast? – Senast jag uppträdde var fredag den 25 maj. Då var det releasefest för min EP på ett ställe som heter Holy Moly i Göteborg. Det var supermysigt och spelningen gick hur bra som helst. Mycket folk som kom och lyssnade dessutom!

Vilken är Dalarnas bästa scen? – Dalhalla. Den scenen och den omgivningen är magisk. Jag har bara varit på en konsert där dock, och det var Ulf Lundell. Jag vill dit igen! En vacker dag spelar jag där själv förhoppningsvis!

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Jag kan mest tala för Falun, och där saknar jag ställen som erbjuder livemusik och till exempel en öppen scen. Det finns mycket sådant i Göteborg, och det tycker jag är himla bra för en stads musikliv!

Dalarnas bästa band/artist? – Mando Diao och The Tallest Man on Earth.

Senast besökta konsert? – Jonas Lundqvist på Pustervik i Göteborg. Inte riktigt min stil, men det var en okej konsert! Bra lokal.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Just nu har jag fastnat i 70-talets rock. The Kinks album ”Lola versus powerman…” är ett mästerverk!

Vad ser du mest fram emot i sommar? – Jag ser fram emot min akustiska turné som jag håller på att boka in under juli. Lite läskigt och nervöst att ge mig ut själv, men jag tror jag kan lära mig mycket av det!

Har du några spelningar inbokade? – Inget inbokat för tillfället. Men jag hoppas på att spela i Falun och Borlänge!

Framtidsplaner? – Jag ska fortsätta spela in och skriva låtar. Har redan börjat spåna på en ny EP, och siktar på att få ut en singel i september! Spela mer live ska jag göra också, det är himla roligt.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

PUNK Kompisgänget från Enviken hade i princip aldrig plockat upp ett instrument när de plötsligt bestämde sig för att starta ett punkband. Mest som en kul grej till en början, ett annorlunda och spännande sätt att umgås i kontrast till vardagslunk och familjeliv.
ROCK/SOUL Låtskrivaren och producenten Cecilia från Grangärde låter lungor och sinne insupa Dalarnas högstämda natur. Ut kommer råa, nakna och poetiskt tyngda melodier. Processen har nu manifesterat sig i form av det efterlängtade debutalstret ”Push”.
POP/ROCK Falsksång, felspel och oklara uttal. Det purfärska projektet Broder Henrik Rapp från Falun presenterade sig nyligen via singeln ”Svarta hem” som direkt följs upp av albumet ”Är vi underhållna nu?” med releasedatum den 14 september.