Skivbolaget nappade direkt

Nya heavy metal-formationen Freaks and Clowns albumdebuterar.
Foto: Niklas Nieminen
HEAVY METAL Att hårdrockande Astral Doors från Borlänge tillfälligt lagts på is fick det att klia i fingrarna på några av medlemmarna. Trummisen Johan Lindstedt lät kreativiteten flöda tillsammans med vapendragaren Chrille Wahlgren och vips tog bandet Freaks and Clowns form.
FAKTA
FREAKS AND CLOWNS

Medlemmar
Chrille Wahlgren – sång, Johan Lindstedt – trummor, Ulf Lagerström – bas, Mats Gesar – gitarr, Mathias Henrysson – gitarr

Aktiva sedan
2017

Skivbolag
Metalville

Diskografi
Freaks and Clowns (album, 18 oktober 2019)

LÄNKAR
Youtube Facebook

Tyska skivbolaget Metalville högg som en kobra och nu frigörs den självbetitlade debutplattan.
– Johan och jag började skriva låtar under 2017 som till slut blev ett helt album. Vi kontaktade Ulf, Mats och Mathias som anslöt till bandet. Albumet skickades i väg och skivbolaget nappade och ville ge ut skivan, berättar sångaren Chrille Wahlgren.

Beskriv er stil.
– Heavy metal/hårdrock med lite modernare inslag.

Var kan man lyssna på er?
– Metalville släpper skivan fredag 18 oktober och sedan ska den finnas som LP, CD och på alla digitala plattformar som Spotify med mera.

När uppträdde ni senast?
– Vi har inte spelat live än med Freaks and Clowns men tanken är att det ska bli några spelningar under 2020.

Dalarnas bästa scen?
– House of Blues.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Den stora versionen av Peace & Love-festivalen.

Dalarnas bästa band/artist?
– P-Floyd.

Senast besökta konsert?
– Kizz of Thunder och U.D.O. i Falun.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Accept.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– Att vår platta släpps och förhoppningsvis blir väl mottagen.

Har ni några spelningar på gång?
– Vi har inget inbokat just nu så passa på att boka oss.

Framtidsplaner?
– Nu är det mest att promota den nya skivan och repa ihop oss för spelningar framöver. Sen har Johan och jag redan börjat på platta nummer två. Så det finns lite planer framöver.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.