Sista spelningen för Thalamus

Thalamus bjuder upp Therés Enström på scenen under avskedsgiget på Liljan.
Foto: Pressbild
HÅRDROCK Ett av Borlänges mest framstående hårdrocksband har valt att lägga instrumenten på hyllan – på obestämd tid.
FAKTA
THALAMUS

Medlemmar
Medlemmar: Kjell Bergendahl – leadsång och gitarr, Mats Gesar – gitarr, Jocke Åslund – klaviatur, Magnus Karlsson – trummor, Peter Johansson – bas och Therés Enström – leadsång

Aktiva sedan
2006

Skivbolag
Vicisolum productions

Diskografi
Beneath a dying sun (2007), Sign here for nothing (2010), Subterfuge (2011), Soul (2013), Hiding from daylight (2017)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Thalamus breddar med Therés Enströms helgjutna pipa och bäddar för en storslagen avslutning på Liljan hemma i Borlänge fredag den 1 februari. Som grädde på moset avrundas hårdrocksbonanzan med legendaren Joe Lynn Turner som utlovar guldkorn från sin gedigna karriär.
– Detta blir Thalamus sista spelning på ett tag, med oss har vi Therés Enström från King Albatross. Vi är grymt peppade, berättar basisten Peter Johansson.

Beskriv er stil.
– Modern 70-talsinfluerad hårdrock.

Var kan man lyssna på er?
– Vi har släppt fyra fullängdsskivor och en EP och vi finns på Spotify och Youtube.

När och var uppträdde ni senast?
– Vi spelade akustiskt i november vid invigningen av Dice Records i Åselby – Dalarnas bästa vinylaffär. Innan det körde vi på Copperfields i Stockholm.

Dalarnas bästa scen?
– Liljan har helt klart bästa scenen och konsertlokalen, så länge man slipper vissa utländska ljudtekniker som drar reglarna i bott för sina band. Ljudmässigt är lokalen annars grymt bra. Mycket trevligt också med House of Blues och Broken Dreams och deras artistutbud.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– En hårdrocksklubb liknande Gefle Hårdrocksklubb som kör arrangemang regelbundet.

Dalarnas bästa band/artist?
– För det behövs en lista som kan göras hur lång som helst. I vår genre; Greenleaf, Gaupa, Besvärjelsen, Mushroom Caravan Overdrive, SNO, Dozer med flera.

Senast besökta konsert?
– Winters Bone och Skydogs på House of Blues.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Vinyl såklart! King’s X, A Perfect Circle, UNKLE och Jamiroquai har snurrat mycket på slutet.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Sommaren! Jag ser fram emot att se/höra OM och Elder i Stockholm i maj, och så Krökbacken förstås, Dalarnas trevligaste festival.

Framtidsplaner?
– Vi tar en paus nu, detta blir vår sista spelning. Men alla i bandet har andra musikprojekt, så spelandet lägger vi inte ner!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/ROCK En tredjedel av Faluns upproriska punktrio Ärkepucko har tagit ett kliv åt sidan, slagit av på takten och trampat in på en ny stig. Via projektet Mental Klimax har den färgstarka sångerskan och gitarristen Johanna Aspfors försökt hitta balansen och frigett debutsingeln ”Sane”.
POP/ROCK När högen av oinspelat material växt sig för stor insåg Säterbon Mattias Bredenberg att det var läge att starta ett soloprojekt vid sidan av sitt band Walls of Glass.
BLACK METAL Den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för länge. Falubördige Aghora och hans Stockholmsbaserade bror Dödfödd startade sitt projekt Blodskam för drygt 20 år sedan, med ambitionen att släppa ett album.