Sinnrik resa genom de fyra årstiderna

Falufostrade Ivar Jons enmansprojekt Vulterra är aktuellt med nya plattan ”Grounded Symphonies”.
Foto: Pressbild
ELEKTRONISKT Kreativt skapande har alltid spelat en central roll i Falurotade Ivar Jons liv. Så även handlingskraft och produktivitet.
FAKTA
VULTERRA

Medlem
Ivar Jons

Aktiv sedan
2016

Skivbolag
Valley Music Dalapop (distributör)

Diskografi
Fresh (2016), Introvert (EP 2017), Glow (EP 2017), Mellow (EP 2017), The Aviator (2018), Grounded Symphonies (2019)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

Parallellt med ljud- och musikstudier på Högskolan Dalarna har naturbegåvningen, via soloprojektet Vulterra, frigjort en rad välljudande alster. Album nummer två – ”Grounded Symphonies” – släpptes så sent som häromveckan.
– Mitt nya album är designat som en resa genom årets årstider. Varje låt har inspirerats av årstidernas kännetecknande väder och stämningar, från vinterns mörker, till vårens porlande bäckar av smältande snö, till sommarens värme och till slut till höstens regniga dagar, nyanserar Ivar Jons.

Beskriv din stil.
– Min stil är väldigt varierande men grundar sig i genren elektronisk musik. I detta album har jag fokuserat på subgenren drum and bass, med inslag av orkestrala element. Jag tenderar att göra ganska intensiva låtar, som jag ofta kontrasterar med en emotionell prägel.

Var kan man lyssna på dig?
– Alla mina officiella släpp går att finna på Spotify under namnet Vulterra. Enstaka låtar finns även på Apple Music. Än så länge har jag inte släppt något via ett fysiskt medium.

När och var uppträdde du senast?
– Jag har aldrig uppträtt live, men vem vet vad framtiden har att vänta.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Nej, det gör jag nog faktiskt inte.

Dalarnas bästa band/artist?
– Ett ganska ungt band som jag har fått upp ögonen för är Tacobock, som gör soulig/funkig pop.

Senast besökta konsert?
– Den senaste konserten jag var på var Swedish House Mafia i våras. Det var en riktigt mäktig upplevelse!

Vad lyssnar du helst på just nu?
– En artist som ständigt har inspirerat mig genom åren är Fox Stevenson som under de senaste månaderna har släppt ganska mycket ny musik inför sitt nya album. Så hans nyaste låtar har jag spelat mycket just nu.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– I höst och vinter ser jag fram emot att jobba vidare på mina osläppta låtar, då jag redan nu har en skiss för ett ytterligare album.

Har du några spelningar planerade?
– Nej det har jag inte. Jag har ännu inte bekantat mig tillräckligt med dj-bord för att kunna spela min musik live. Det är dock något som jag skulle kunna tänka mig att lära mig i framtiden, men för stunden har jag fullt upp med skola och att förbereda mig inför arbetslivet som väntar efteråt.

Framtidsplaner?
– Efter skolan planerar jag att jobba som ljudläggare till spel. Musiken kommer jag nog alltid ha kvar som en hobby, men drömmen är att få jobba med ljud åt en spelstudio.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK I musikkretsar brukar rådande årstid lämpa sig för kreativitet och produktivitet. Det dynamiska rockkollektivet Young, Rich & Pitiful, med hemadresser i Borlänge och Hedemora, gör inget avsteg från seden.
BLACK METAL Dagens stressbetonade samhälle verkar inte bekomma faluformationen Nacht Und Gnosis nämnvärt. Måhända inte heller teknikens framfart.
SKA/REGGAE Kärnan i glädjekompaniet Ska4Life utgörs av rutinerade Borlängemusiker med rötter i bland annat tunggungande Rootvälta, som i decennier stått stadigt i Dalarnas reggaemylla.