Ser framtiden an med tillförsikt

Inflyttade talangen Jonathan Wien EP-debuterar med ”The best is yet to come”.
Foto: Olof Frejd/Rävgrytet AB
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.
FAKTA
JONATHAN WIEN

Medlemmar
Jonathan Wien – sång & gitarr etc, Magnus Sjörs – elbas, Stina Golsäter – fiol, Kristoffer Bohlin – trummor & percussion, Sara Ohlsson – sång, Morgan Thomsen – keyboards

Aktiv sedan
Första singeln 2017

Skivbolag
Aktuella släpp från 2020 ges ut av Fono Music men jag är inte signad

Diskografi
Behind Every Scar (singel 2017 Dalapop), By Your Side (singel 2018 Dalapop), Irreplaceable (singel 2018 Dalapop), The Beauty of Growing Old (singel 2020 Fono Music) The Best Is Yet To Come (EP 2020 Fono Music)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

– Det är en självbekostad studioproduktion som blev möjlig att genomföra med hjälp av mina vänner som gästmusiker. Inspelningen gjordes under sommaren 2019 i Studio Fono i Skutskär med ljudtekniker Andreas Troedsson och baserades på liveinspelning, förklarar Jonathan Wien.

Beskriv din stil.
– Mitt huvudinstrument har alltid varit gitarr och det färgar all musik jag gör. Jag tycker om amerikansk folkmusik och singer-songwritergenren där jag känner mig hemma i min stil, men jag försöker alltid göra något eget.

Var kan man lyssna på dig?
– Man kan lyssna på mig genom de vanligaste streamingtjänsterna helt enkelt. I och med min nya EP kommer jag dessutom att ha en CD, mest för att det känns roligt att kunna erbjuda.

När och var uppträdde du senast?
– Ett tag sedan nu, jag tror det var på Gamla Elverket i höstas under återkommande öppen scen.

Dalarnas bästa scen?
– Jag tycker Gamla Elverket är värt att lyfta fram för deras goda social- och kulturverksamhet. Det är väldigt mysigt och familjärt.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Nej, det tror jag faktiskt inte för min egen del, jag hinner ju ändå aldrig gå på allt som händer.

Dalarnas bästa band/artist?
– Det finns väldigt mycket bra musik här, om jag bara får nämna ett vill jag säga duon Good Harvest som både har skicklighet och känsla, med låtar jag gärna återkommer till.

Senast besökta konsert?
– En mindre spelning med artisten Andrew Petersen och bandet A Treehouse Wait, som båda har många fina låtar, med akustisk gitarr mitt i kompet.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Just nu försöker jag lyssna med öppna öron på all möjlig ny musik. Jag har inte missat Miss Lis nya singel ”Complicated”, jag tycker den är charmig. Annars lyssnar jag gärna in mig på djupet per artist, i omgångar. Senaste tiden spelas mycket från Good Harvests senaste album.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Det är mycket bra livemusik nu på Magasinet i Falun, ska försöka gå på det jag kan. Och längtar till sommarens musikupplevelser.

Har du några spelningar planerade?
– Det är tomt i kalendern just nu men vill gärna fylla den och presentera mina låtar, antagligen i ett mer avskalat komp eftersom jag inte har ett fast band.

Framtidsplaner?
– Jag brinner för att skriva ny musik att producera, det är så roligt och givande. Ekonomi och tidsramar kan vara ett hinder men jag räknar med att ge ut mer musik framöver.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.