Sätter snurr på midsommar

Albumaktuella Mike Teardrop Trio firar midsommar på Lenåsens folkpark i Vintjärn.
Foto: Pressbild
COUNTRY/ROCKABILLY Medan en stor del av dalfolket utmanar det nyckfulla midsommarvädret genom att duka upp långbord utomhus råder traditionsenlig festivalstämning à la 50-tal i byn Vintjärn utanför Falun.
FAKTA
MIKE TEARDROP TRIO

Medlemmar
Michael Reinstam – bas och sång, Rasmus Andersson – gitarr och sång, Henrik Ulander – trummor och sång

Aktiva sedan
December 2015

Skivbolag
Enviken Records

Diskografi
Hangin Around (album 2017) samt en vinylsingel

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Under Midsommarrocken den 21-22 juni samsas svenska och utländska akter om scenen på Lenåsens folkets park, däribland Bjursåsbaserade Mike Teardrop Trio, som även passar på att släppa sitt andra album samma helg.
– Vi är glada och tacksamma över att få gästa Midsommarrocken i Vintjärn ännu en gång. Ett fantastiskt evenemang som lockar folk från hela Sverige, säger basisten och sångaren Michael Reinstam.

Beskriv er stil.
– Vi spelar en mix av honky tonk, country och rockabilly och har hittat vår egen stil med eget sound med både covers och eget material.

Var kan man lyssna på er?
– Man kan lyssna på vår musik via Spotify eller våra fysiska släppta album.

När och var uppträdde ni senast?
– Vårt senaste uppträdande var den 8 juni på Vårgårda nostalgifestival. Där delade vi scen med Jack Baymoore och Ewa Eastwood.

Dalarnas bästa scen?
– Grycksboparken är ett favoritställe på hemmaplan för oss. Där har vi uppträtt under Wolf FM Summer Jamboree.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Det är generellt lite mindre folk i parkerna nu för tiden än vad det har varit. Vi får hoppas att trenden bryts och att folk tar sig ut ur stugorna.

Senast besökta konsert?
– Senast vi var på lokal utan att själva uppträda var på Tornado Club i Enviken där Country Side of Harmonica Sam spelade.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Det blir mycket honky tonk och country som snurrar på skivspelaren just nu.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Skivsläppet som sker under midsommarhelgen blir absolut det största för oss. Det ser vi verkligen fram emot.

Har ni fler spelningar planerade?
– Ja, vi har några datum under sommaren, bland annat en tripp till Finland, men jagar ständigt nya spelställen.

Framtidsplaner?
– Vi ska försöka spela så mycket vi kan. En Europaturné finns i planeringen.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK/PUNK Jaga spelningar, släpa runt på instrument och tung utrustning, mödosam och tidskrävande marknadsföring samt oundvikliga slitningar i gruppen. Medaljens baksida fick falubon Caroline Strand att starta projektet Gun Bun Baby genom vilket hon kravlöst och njutningsfullt skapar och släpper sin egen musik i sin egen takt. Med god hjälp av partnern Erik Berglund. Två färska singlar finns ute och en tredje lurar i faggorna.
BLUES/AMERICANA Tremänningarna Patrik Steen och Anki Källström vårdar sina Borlängerötter ömt och skapar musik av såväl hemortens som den gemensamma släktens historia. Duon kallar sig Alberta Stonewell och är aktuell med debutsingeln ”The River” som skildrar ett spännande stycke ur hembygdens rika historieskafferi.
ROCK Borlängekillarna i färska actionrockande Lightyear Loopers sätter ribban högt och tar sikte på att bli ett nytt Nirvana. På kort tid har den energiska trion visat att förutsättningarna för detta är skäligen goda. Skivkontraktet är redan bärgat, spelningarna radar upp sig och den 17 januari frigörs debutsingeln ”Heart Attack”.