Rytmiska toner med stänk av vemod

Viktor Hedlund alias Kihlstadius är aktuell med plattan ”Casablanca”.
Foto: Pressbild
POP/ALTERNATIVE Uppväxten i en typisk, insomnad dalaby alstrade en svårbemästrad rastlöshet som slutligen kulminerade i kreativitet.
FAKTA
KIHLSTADIUS

Medlem
Viktor Hedlund

Aktiv sedan
2017

Skivbolag
Osignad

Diskografi
Alphadon (2018), Casablanca (2019)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Via soloprojektet Kihlstadius har den produktive Falubon Viktor Hedlund nyligen lösgjort album nummer två, betitlat ”Casablanca”.
– Det är en kombination av dansanta takter och melankoliska texter på svenska. En blandning av både elektroniska och akustiska instrument, berättar Viktor Hedlund.

Beskriv din stil.
– Musiken är väl mer åt det alternativa hållet. Med det sagt så är den lätttillgänglig. Jag tror att det finns något där att hämta för alla.

Var kan man lyssna på dig?
– Spotify, Apple Music och Bandcamp bland annat. Jobbar på fysiska utgåvor i form av kassettband.

När och var uppträdde du senast?
– Min allra första spelning under namnet Kihlstadius har ännu inte ägt rum. Jag väntar på de rätta omständigheterna.

Dalarnas bästa scen?
– Magasinet i Falun är ju en väldigt fin konsertlokal men det skulle kunna vara bättre artistbokningar. Jag föredrar technokvällarna på Rådhuskällaren.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Musikaliska artister som utstrålar någon form av attityd och karaktär. Det gäller inte bara i Dalarna utom i hela Sverige.

Dalarnas bästa band/artist?
– Kihlstadius.

Senast besökta konsert?
– The Embassy på Debaser i Stockholm. Det var mycket bra.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Jag lyssnar på väldigt mycket dansmusik. Annars så är den brittiska indiepopen som gjordes under 90-talet så som Oasis, Blur och The Stone Roses fortfarande det bästa som har gjorts.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Att komponera ny musik och växa som artist. Kommer att släppa en EP i sommar och förhoppningsvis ett till album innan året är slut.

Har du några spelningar inbokade?
– Inte just nu.

Framtidsplaner?
– Musikbranschen är ju en svår nöt att knäcka. Min musik består av de kvalitéer som krävs men det svåra är att få människor att få upp öronen för den. Lyckas jag med det så ser jag inga gränser.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK/PUNK Jaga spelningar, släpa runt på instrument och tung utrustning, mödosam och tidskrävande marknadsföring samt oundvikliga slitningar i gruppen. Medaljens baksida fick falubon Caroline Strand att starta projektet Gun Bun Baby genom vilket hon kravlöst och njutningsfullt skapar och släpper sin egen musik i sin egen takt. Med god hjälp av partnern Erik Berglund. Två färska singlar finns ute och en tredje lurar i faggorna.
BLUES/AMERICANA Tremänningarna Patrik Steen och Anki Källström vårdar sina Borlängerötter ömt och skapar musik av såväl hemortens som den gemensamma släktens historia. Duon kallar sig Alberta Stonewell och är aktuell med debutsingeln ”The River” som skildrar ett spännande stycke ur hembygdens rika historieskafferi.
ROCK Borlängekillarna i färska actionrockande Lightyear Loopers sätter ribban högt och tar sikte på att bli ett nytt Nirvana. På kort tid har den energiska trion visat att förutsättningarna för detta är skäligen goda. Skivkontraktet är redan bärgat, spelningarna radar upp sig och den 17 januari frigörs debutsingeln ”Heart Attack”.