Rytmiska toner med stänk av vemod

Viktor Hedlund alias Kihlstadius är aktuell med plattan ”Casablanca”.
Foto: Pressbild
POP/ALTERNATIVE Uppväxten i en typisk, insomnad dalaby alstrade en svårbemästrad rastlöshet som slutligen kulminerade i kreativitet.
FAKTA
KIHLSTADIUS

Medlem
Viktor Hedlund

Aktiv sedan
2017

Skivbolag
Osignad

Diskografi
Alphadon (2018), Casablanca (2019)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Via soloprojektet Kihlstadius har den produktive Falubon Viktor Hedlund nyligen lösgjort album nummer två, betitlat ”Casablanca”.
– Det är en kombination av dansanta takter och melankoliska texter på svenska. En blandning av både elektroniska och akustiska instrument, berättar Viktor Hedlund.

Beskriv din stil.
– Musiken är väl mer åt det alternativa hållet. Med det sagt så är den lätttillgänglig. Jag tror att det finns något där att hämta för alla.

Var kan man lyssna på dig?
– Spotify, Apple Music och Bandcamp bland annat. Jobbar på fysiska utgåvor i form av kassettband.

När och var uppträdde du senast?
– Min allra första spelning under namnet Kihlstadius har ännu inte ägt rum. Jag väntar på de rätta omständigheterna.

Dalarnas bästa scen?
– Magasinet i Falun är ju en väldigt fin konsertlokal men det skulle kunna vara bättre artistbokningar. Jag föredrar technokvällarna på Rådhuskällaren.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Musikaliska artister som utstrålar någon form av attityd och karaktär. Det gäller inte bara i Dalarna utom i hela Sverige.

Dalarnas bästa band/artist?
– Kihlstadius.

Senast besökta konsert?
– The Embassy på Debaser i Stockholm. Det var mycket bra.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Jag lyssnar på väldigt mycket dansmusik. Annars så är den brittiska indiepopen som gjordes under 90-talet så som Oasis, Blur och The Stone Roses fortfarande det bästa som har gjorts.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Att komponera ny musik och växa som artist. Kommer att släppa en EP i sommar och förhoppningsvis ett till album innan året är slut.

Har du några spelningar inbokade?
– Inte just nu.

Framtidsplaner?
– Musikbranschen är ju en svår nöt att knäcka. Min musik består av de kvalitéer som krävs men det svåra är att få människor att få upp öronen för den. Lyckas jag med det så ser jag inga gränser.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

HEAVY METAL Att hårdrockande Astral Doors från Borlänge tillfälligt lagts på is fick det att klia i fingrarna på några av medlemmarna. Trummisen Johan Lindstedt lät kreativiteten flöda tillsammans med vapendragaren Chrille Wahlgren och vips tog bandet Freaks and Clowns form.
POP Med ena foten i Stockholm och den andra i London har Morasonen Kristoffer ”Koda” Eriksson skrivit hitlåtar till bland andra svenska popsensationen Estraden samt samarbetat med världsstjärnan Ellie Goulding.
ELEKTRONISKT Kreativt skapande har alltid spelat en central roll i Falurotade Ivar Jons liv. Så även handlingskraft och produktivitet.