Releasetider för slipade poprockare

Falubördiga Lex Quinton, med Gustaf Saxvall i spetsen, släpper debutsingeln ”Black Door”.
Foto: Pressbild
ROCK/POP Nysignade konstellationen Lex Quinton från Falun utgörs av en näve väloljade och erfarna instrumentalister, omsorgsfullt sammansatta av Bjursåssonen Gustaf Saxvall.
FAKTA
LEX QUINTON

Medlemmar
Markus Aldén, Linus Carlsson, Magnus Karlsson, Henning Winnberg, Gustaf Saxval

Aktiva sedan
2017

Skivbolag
Ninetone

Diskografi
Black Door (singel 2019)

LÄNKAR
Spotify Facebook

Efter idogt filande och polerande i studion har det så blivit dags att lösgöra en första eggande aptitretare, som tämligen omgående följs upp med ett smärre låtknyte.
– Den 26 april släpper vi singeln ”Black Door” och i slutet av maj kommer hela EP:n, upplyser projektets primus motor Gustaf Saxvall.

Beskriv er stil.
– Pop/rock. Vi har alla i bandet på ett eller annat sätt spelat blues i olika eller lika konstellationer, tror att det lyser igenom på sina ställen.

Var kan man lyssna på er?
– Spotify och live i mitt kök, om man har vägarna förbi.

När och var uppträdde ni senast?
– Vårt senaste nedslag var hemma i Bjursås där vi delade scen med Broder Henrik Rapp och River Six.

Dalarnas bästa scen?
– Rent estetiskt ligger ju Dössberget bra till. Dalhalla är också fint, och är nog det bästa stället med tanke på akterna som bokas.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Hade varit mysigt med ett litet jazzställe. Mysa ner sig och lyssna på en trio som spelar varsin låt, samtidigt.

Dalarnas bästa band/artist?
– Tänkte först att jag skulle klia min broder Henrik Rapp lite på ryggen. Men det går redan så bra för honom, så jag säger Tallest Man On Earth.

Senast besökta konsert?
– Finns ett litet ställe i Göteborg som heter Unity, som är just ett sånt jazzställe. Vet inte vad kvartetten hette, eller vad låtarna hette (och i ärlighetens namn inte vad jag själv hette) men det var så där ”i morgon lägger jag ut alla mina instrument på Blocket”-bra.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Det har blivit väldigt mycket 90-talshiphop. Andersson Paak och Billie Eilish har det också blivit mycket av. Sen kommer jag förr eller senare in i en Beatles-period, igen.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Sätta mig i en eka med ett par kompisar och äntligen få dra 10-kilosgäddan.

Har ni några spelningar planerade?
– Inget inbokat för tillfället. Har varit fullt fokus på att dels släppa dessa låtar men även att repa inför nästa omgång låtar som ska spelas in till hösten/vintern. Men vi ska helt klart ut spela, det är ju det roligaste som finns.

Framtidsplaner?
– Ta den där 10-kilosgäddan innan min kompis Lars gör det. Köpa en lägenhet hade varit skoj också.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.