Redo att lägga världen för sina fötter

Lily Locksmith har mycket att se fram emot nästa år.
Foto: Pressbild
RHYTHM/BLUES Innan Borlängebaserade Lily Locksmith ens hunnit fästa sin nål på Dalarnas musikkarta har hennes taktfasta toner redan gett eko i USA.
FAKTA
LILY LOCKSMITH

Medlemmar
Lily Locksmith – sång, Peter Fröbom – kontrabas, Chris ”Rocket” Bergström – gitarr , Mattias Hyttsten – trummor, Manne Staffansson – gitarr.

Aktiv sedan
Mitten av 2000-talet, då under namnet Lily Mae.

Skivbolag
Enviken Records

Diskografi
Player (singel), No Use But O’well (singel).

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

I den lite udda musikgalan Ameripolitan Music Awards 2018 i Memphis har hon chans att kamma hem titeln i kategorin ”Rockabilly female” den 13 februari.
Men innan Mockfjärdsbördiga Lily Locksmith och hennes band erövrar världen drar man sitt strå till stacken genom en spelning på Rådhuskällaren i Falun lördag 16 december till förmån för Musikhjälpen.
– Kul att spela i Falun!, säger Lily Locksmith.

Beskriv din stil. – Rhythm n blues.

Var kan man lyssna på dig? – Vi har släppt en vinylsingel, med låtarna ”Player” och ”No Use But O’well”. De hittar man även på Spotify och iTunes. Vi har även gjort videos till dessa låtar som man hittar på Youtube. Den här veckan kommer vi att släppa en ny julsingel digitalt med två härliga jullåtar.

När och var uppträdde du senast? – Senaste spelningen, Hallsbergs Jazz & Blues klubb den 2 december.

Dalarnas bästa scen? – Svår fråga, det beror nog på vilken artist och musik det är.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Det är på uppgång, det ser ljusare ut för livemusiken.

Senast besökta konsert? – John Mayer och Daniel Norgren.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Den här veckan lyssnar jag på JD McPherson och julmusik.

Vilken låt får dig på gott humör? – Svårt att säga en låt som gör mig glad, det finns så många. Det är lite från dag till dag och timme till timme. Men den här låten är en favorit – The Contours ”Do you love me”.

Har du fler spelningar inbokade? – Vi har en hel del kul inbokat framöver och 2018 kommer bli fantastiskt roligt. Förutom en turné genom landet så kommer vi även göra en del gig ute i Europa och ta en repa till Amerika.

Framtidsplaner? – Framtidsplanerna är starka, med målet att växa som band både inom gruppen och på scenen. Vi siktar högt och kommer med en dos envishet, en dos ödmjukhet samt en stor dos rock ’n’ roll att lira så mycket vi bara kan för att nå en större publik och förhoppningsvis kliva ombord på större scener.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.