Raketstartar med skivinspelning

Falubandet Världsrymden har precis börjat spela in sin debutplatta.
Foto: Pressbild
ROCK/POP Den hyfsat nybildade kvartetten Världsrymden från Falun har legat i träningsläger sedan sammanstrålningen för cirka ett år sedan.
FAKTA
VÄRLDSRYMDEN

Medlemmar
Joan Alderman – sång, Robbin Hagman – gitarr och sång, Adam Sjöberg – bas och kör, Alexander Williamsson – trummor.

Aktiva sedan
2016

LÄNKAR
Youtube Facebook

När starskottet för inspelningen av debutalbumet avfyras går jungfruresan västerut.
– Vi tillbringar helgen i Gävle för att börja spela in 13 låtar som vi har kokat ihop sedan vi började spela tillsammans, säger och gitarristen Robbin Hagman.

Beskriv er stil. – Man skulle kunna säga att vi spelar bluesinfluerad progressiv rock/pop, med influenser och avvikelser från alla möjliga håll och kanter.

Var kan man lyssna på er? – När skivinspelningen är färdig kommer den att finnas på Spotify såväl som i fysisk form. Just nu kan man lyssna på liveinspelade demos med rörlig bild på Youtube, eller liveframträdanden om man så vill.

När och var uppträdde ni senast? – Snösätra Kåkstad vid Högdalen i Stockholm den 28 september.

Dalarnas bästa scen? – Det kan vi nog inte svara på eftersom vi inte har spelat på alla. Men vi gillar Wasabryggeriet i Borlänge.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – I Falun saknas det som en gång fanns på gamla Valhalla – ett ungdomshus med arrangemang och spelmöjligheter. Det borde inrättas fler replokaler, för jag vet att många band står utan. En inomhuspark för skateboard saknas. Vi är så klart glada för att två tredjedelar av betongparken står färdigt vid Västra, (hoppbackarna till trots) men vintrarna är långa. Alla som besöker Falun kan se hur mycket folk som florerar i skateparken på somrarna, medan hoppbackarna står tomma året om. Lustigt hur det kan vara.

Dalarnas bästa band/artist? – Det var en knepig fråga, det finns ju så mycket bra musik från Dalarna. Enbart i Falun så har vi exempelvis The Sensitives, VCPS, Svarti Loghin, Hanna Turi, Presidents And Heroes, Äventyret, Good Harvest och Livet Som Insats. Musik och konst är subjektivt, det är inget man kan vara bäst på.

Senast besökta konsert? – Lejon från Sala i Snösätra den 28 september.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Jan Johanssons ”Jazz på ryska”, Bo Hanssons ”Den långa flykten”, Kebenekajse eller kanske Det Trettioåriga Kriget.

Vilken låt får dig på gott humör? – Björn Olssons ”Tema II”.

Har ni några spelningar inbokade? – Ja visst, nästa är på Kings Arms i Falun den 27 januari, välkomna!

Framtidsplaner? – Att skivan blir som ett startskott för oss, vi har haft träningsläger en tid nu och det är dags att börja visa oss och bjuda in till det vi gör på ett bättre och mer välpaketerat sätt!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

HEAVY METAL Att hårdrockande Astral Doors från Borlänge tillfälligt lagts på is fick det att klia i fingrarna på några av medlemmarna. Trummisen Johan Lindstedt lät kreativiteten flöda tillsammans med vapendragaren Chrille Wahlgren och vips tog bandet Freaks and Clowns form.
POP Med ena foten i Stockholm och den andra i London har Morasonen Kristoffer ”Koda” Eriksson skrivit hitlåtar till bland andra svenska popsensationen Estraden samt samarbetat med världsstjärnan Ellie Goulding.
ELEKTRONISKT Kreativt skapande har alltid spelat en central roll i Falurotade Ivar Jons liv. Så även handlingskraft och produktivitet.