Raketstartar med skivinspelning

Falubandet Världsrymden har precis börjat spela in sin debutplatta.
Foto: Pressbild
ROCK/POP Den hyfsat nybildade kvartetten Världsrymden från Falun har legat i träningsläger sedan sammanstrålningen för cirka ett år sedan.
FAKTA
VÄRLDSRYMDEN

Medlemmar
Joan Alderman – sång, Robbin Hagman – gitarr och sång, Adam Sjöberg – bas och kör, Alexander Williamsson – trummor.

Aktiva sedan
2016

LÄNKAR
Youtube Facebook

När starskottet för inspelningen av debutalbumet avfyras går jungfruresan västerut.
– Vi tillbringar helgen i Gävle för att börja spela in 13 låtar som vi har kokat ihop sedan vi började spela tillsammans, säger och gitarristen Robbin Hagman.

Beskriv er stil. – Man skulle kunna säga att vi spelar bluesinfluerad progressiv rock/pop, med influenser och avvikelser från alla möjliga håll och kanter.

Var kan man lyssna på er? – När skivinspelningen är färdig kommer den att finnas på Spotify såväl som i fysisk form. Just nu kan man lyssna på liveinspelade demos med rörlig bild på Youtube, eller liveframträdanden om man så vill.

När och var uppträdde ni senast? – Snösätra Kåkstad vid Högdalen i Stockholm den 28 september.

Dalarnas bästa scen? – Det kan vi nog inte svara på eftersom vi inte har spelat på alla. Men vi gillar Wasabryggeriet i Borlänge.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – I Falun saknas det som en gång fanns på gamla Valhalla – ett ungdomshus med arrangemang och spelmöjligheter. Det borde inrättas fler replokaler, för jag vet att många band står utan. En inomhuspark för skateboard saknas. Vi är så klart glada för att två tredjedelar av betongparken står färdigt vid Västra, (hoppbackarna till trots) men vintrarna är långa. Alla som besöker Falun kan se hur mycket folk som florerar i skateparken på somrarna, medan hoppbackarna står tomma året om. Lustigt hur det kan vara.

Dalarnas bästa band/artist? – Det var en knepig fråga, det finns ju så mycket bra musik från Dalarna. Enbart i Falun så har vi exempelvis The Sensitives, VCPS, Svarti Loghin, Hanna Turi, Presidents And Heroes, Äventyret, Good Harvest och Livet Som Insats. Musik och konst är subjektivt, det är inget man kan vara bäst på.

Senast besökta konsert? – Lejon från Sala i Snösätra den 28 september.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Jan Johanssons ”Jazz på ryska”, Bo Hanssons ”Den långa flykten”, Kebenekajse eller kanske Det Trettioåriga Kriget.

Vilken låt får dig på gott humör? – Björn Olssons ”Tema II”.

Har ni några spelningar inbokade? – Ja visst, nästa är på Kings Arms i Falun den 27 januari, välkomna!

Framtidsplaner? – Att skivan blir som ett startskott för oss, vi har haft träningsläger en tid nu och det är dags att börja visa oss och bjuda in till det vi gör på ett bättre och mer välpaketerat sätt!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.