Punkig protest mot nätstress

The Leftovers släpper den raljanta singeln ”Helt jävla perfekt”.
Foto: Pressbild
PUNK/POP Tämligen färska poppunkbandet The Leftovers från Borlänge triggas av allt från vardagsbekymmer till oförrätter och fördomar. Kryddat med lika delar ironi och humor.
FAKTA
THE LEFTOVERS

Medlemmar
Jennifer Thelin – gitarr och sång, Paulina Lindberg – gitarr, David Magnusson – bas, Magnus Andersson – trummor

Aktiva sedan
2017

Skivbolag
Nej

Diskografi
Christmas Song (singel 2017), Bättre Bakfylla åt Folket (EP 2018), Helt Jävla Perfekt (singel 2018)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Rykande färska singeln ”Helt jävla perfekt” pekar finger åt den inte sällan substanslösa kapprustning mot fullkomlighet som bedrivs på nätet.
– Låten är en käftsmäll till sociala medier och det perfekta liv som alla utger sig för att ha, men som ingen har. Att andra hela tiden lägger sig i vad man själv gör, hur man är och hur man ser ut, säger gitarristen och sångerskan Jennifer Thelin.

Beskriv er stil. – Poppig punkrock.

Var kan man lyssna på er? – Har inga fysiska skivor, men de flesta digitala plattformar som Spotify, Apple Music, Google Play och Deezer.

När och var uppträdde ni senast? – Wasabryggeriet i Borlänge för drygt en månad sen.

Dalarnas bästa scen? – Svårt att säga, det är fortfarande många scener i Dalarna som vi inte spelat på än, men jag skulle säga Fryshuset i Borlänge.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Inte för tillfället. Däremot kan det aldrig finnas för många spelställen för nya band.

Dalarnas bästa band/artist? – Det kommer ju väldigt många bra band och artister från Dalarna, så det är svårt att välja.

Senast besökta konsert? – Imagine Dragons i Globen.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Väldigt blandat… Men mest sånt jag tycker är bra och får inspiration ifrån samt låtar som gör mig glad nu när det är väldigt mörkt och tråkigt ute.

Vad ser du mest fram emot i vinter? – Allt som händer med The Leftovers, till exempel fler spelningar och skriva och spela in nytt material.

Har ni några spelningar inbokade? – Vi jobbar på det, men inget är klart och bekräftat än.

Framtidsplaner?
– Under resten av 2018 och början av 2019 är det fokus på att skriva nytt material och spela in ett album. Albumet är tänkt att släppas före sommaren 2019. Vi jobbar också på att komma ut och spela så mycket som möjligt.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP I syfte att hänge sig åt sin passion och utveckla sin musikaliska talang lämnade Linnéa Englund hemorten Hofors för studier på Brunnsvik Creative Music i Borlänge.
ROCK Under hösten har rock ’n’ roll-formationen Backboons från Falun gradvis tilltagit i vindstyrka och avlossat en ny singel varannan vecka. Maxfart av typen kategori 5 har nu uppnåtts och man är redo att slunga ut fullängdsalbum nummer två.
COUNTRY/ROCKABILLY Medan en stor del av dalfolket utmanar det nyckfulla midsommarvädret genom att duka upp långbord utomhus råder traditionsenlig festivalstämning à la 50-tal i byn Vintjärn utanför Falun.