Prisad vistalang på hembesök

Säterbördiga Boel Nihlman uppträder på Wasabryggeriet i Borlänge den 24 januari.
Foto: Foto: Tove-Lina Öhrn
VISA I barndomshemmet i Silvberg utanför Säter spisades plattor som Maritza Horns ”Jämmer och elände” nonstop. 22-åriga Boel Nihlmans begåvning har hittills renderat utmärkelser som Säters Ungdomskulturstipendium och Taubestipendiet i Dalarna.
FAKTA
BOEL NIHLMAN

Aktiv sedan
Alltid

LÄNKAR
Facebook

Numer varvas spelningar med studier på Nordiska visskolan i Kungälv. Torsdag den 24 januari kommer hon hem till Dalarna och tar plats på Wasabryggeriets scen tillsammans med två rutinerade Borlängemusiker.
– Jag ser fram emot att dela viskväll med Henry Wedberg och Katarina Hult, anför Boel Nihlman.

Beskriv din stil.
– Det är svårt att själv beskriva sitt eget uttryck – men är verksam inom visgenren där mycket ryms! Jag hämtar inspiration från exempelvis folkmusik och blandar olika genrer.

Var kan man lyssna på dig?
– För närvarande finns ingen demo utlagd men man kan följa mig på Facebook och hålla koll på min Soundcloudsida framöver.

När och var uppträdde du senast?
– Jag hade äran att dela publik med legenden Ewert Ljusberg på Rådhuscafeet i Skövde den 12 januari. Den 16 januari spelade jag med Kalle Berlin på Crippas Café i Göteborg.

Dalarnas bästa scen?
– Wasabryggeriet är riktigt mysigt!

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Svårt att säga då jag inte bor i Dalarna för tillfället.

Dalarnas bästa band/artist?
– Svårt att välja en, men jag har alltid inspirerats mycket av Dalarnas folksångerskor, som Malin Foxdal, Sofia Sandén, Agneta Stolpe och Lena Willemark bland andra.

Senast besökta konsert?
– Lyssnade på Nordiska visskolans förstaårskurs på Kustens hus i Göteborg i december. De var grymma!

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Tycker om att lyssna på instrumental musik just nu. Till exempel folkmusik på gitarr.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Varje spelning.

Har du fler spelningar inbokade?
– Bland annat på visans dag i Halmstad i mars, och i september är vi ett gäng artister som gör en spelning i Norge!

Framtidsplaner?
– Spela och sjunga vidare. Fortsätta utvecklas!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP I syfte att hänge sig åt sin passion och utveckla sin musikaliska talang lämnade Linnéa Englund hemorten Hofors för studier på Brunnsvik Creative Music i Borlänge.
ROCK Under hösten har rock ’n’ roll-formationen Backboons från Falun gradvis tilltagit i vindstyrka och avlossat en ny singel varannan vecka. Maxfart av typen kategori 5 har nu uppnåtts och man är redo att slunga ut fullängdsalbum nummer två.
COUNTRY/ROCKABILLY Medan en stor del av dalfolket utmanar det nyckfulla midsommarvädret genom att duka upp långbord utomhus råder traditionsenlig festivalstämning à la 50-tal i byn Vintjärn utanför Falun.