Prisad vistalang på hembesök

Säterbördiga Boel Nihlman uppträder på Wasabryggeriet i Borlänge den 24 januari.
Foto: Foto: Tove-Lina Öhrn
VISA I barndomshemmet i Silvberg utanför Säter spisades plattor som Maritza Horns ”Jämmer och elände” nonstop. 22-åriga Boel Nihlmans begåvning har hittills renderat utmärkelser som Säters Ungdomskulturstipendium och Taubestipendiet i Dalarna.
FAKTA
BOEL NIHLMAN

Aktiv sedan
Alltid

LÄNKAR
Facebook

Numer varvas spelningar med studier på Nordiska visskolan i Kungälv. Torsdag den 24 januari kommer hon hem till Dalarna och tar plats på Wasabryggeriets scen tillsammans med två rutinerade Borlängemusiker.
– Jag ser fram emot att dela viskväll med Henry Wedberg och Katarina Hult, anför Boel Nihlman.

Beskriv din stil.
– Det är svårt att själv beskriva sitt eget uttryck – men är verksam inom visgenren där mycket ryms! Jag hämtar inspiration från exempelvis folkmusik och blandar olika genrer.

Var kan man lyssna på dig?
– För närvarande finns ingen demo utlagd men man kan följa mig på Facebook och hålla koll på min Soundcloudsida framöver.

När och var uppträdde du senast?
– Jag hade äran att dela publik med legenden Ewert Ljusberg på Rådhuscafeet i Skövde den 12 januari. Den 16 januari spelade jag med Kalle Berlin på Crippas Café i Göteborg.

Dalarnas bästa scen?
– Wasabryggeriet är riktigt mysigt!

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Svårt att säga då jag inte bor i Dalarna för tillfället.

Dalarnas bästa band/artist?
– Svårt att välja en, men jag har alltid inspirerats mycket av Dalarnas folksångerskor, som Malin Foxdal, Sofia Sandén, Agneta Stolpe och Lena Willemark bland andra.

Senast besökta konsert?
– Lyssnade på Nordiska visskolans förstaårskurs på Kustens hus i Göteborg i december. De var grymma!

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Tycker om att lyssna på instrumental musik just nu. Till exempel folkmusik på gitarr.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Varje spelning.

Har du fler spelningar inbokade?
– Bland annat på visans dag i Halmstad i mars, och i september är vi ett gäng artister som gör en spelning i Norge!

Framtidsplaner?
– Spela och sjunga vidare. Fortsätta utvecklas!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/ROCK En tredjedel av Faluns upproriska punktrio Ärkepucko har tagit ett kliv åt sidan, slagit av på takten och trampat in på en ny stig. Via projektet Mental Klimax har den färgstarka sångerskan och gitarristen Johanna Aspfors försökt hitta balansen och frigett debutsingeln ”Sane”.
POP/ROCK När högen av oinspelat material växt sig för stor insåg Säterbon Mattias Bredenberg att det var läge att starta ett soloprojekt vid sidan av sitt band Walls of Glass.
BLACK METAL Den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för länge. Falubördige Aghora och hans Stockholmsbaserade bror Dödfödd startade sitt projekt Blodskam för drygt 20 år sedan, med ambitionen att släppa ett album.