Passionerad musiker flyger solo

Säterbördige Mattias Bredenberg är aktuell med singeln ”Where do they go”.
Foto: Pressbild
POP/ROCK När högen av oinspelat material växt sig för stor insåg Säterbon Mattias Bredenberg att det var läge att starta ett soloprojekt vid sidan av sitt band Walls of Glass.
FAKTA
MATTIAS BREDENBERG

Aktiv sedan
2018, som solo, men har varit med i diverse olika band sedan 2008, varav ett – Walls of Glass – fortfarande är aktivt.

Diskografi
Where do they go (singel)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Ett till synes lyckat drag. Debutsingeln har fått ett varmt mottagande både hemma och på andra sidan pölen där den roterar på ett antal amerikanska radiostationer.
– ”Where do they go” är en tung pianoballad som handlar om människor på flykt från krig och fattigdom, förklarar sångaren och gitarristen Mattias Bredenberg.

Beskriv din stil.
– Min stil är melodiös, laidback, men det finns en och annan catchy låt också som man kan svänga sina lurviga till. Det centrala i mina låtar är texterna, som är väldigt ärliga och kommer direkt från hjärtat. Låtarna är både gitarr- och pianobaserade.

Var kan man lyssna på dig?
– Spotify och Youtube, videon till singeln kommer inom en snar framtid.

När och var uppträdde du senast?
– Idre.

Dalarnas bästa scen?
– Kajkrogen i Ludvika.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Inte vad jag kan komma på.

Dalarnas bästa band/artist?
– Dozer.

Senast besökta konsert?
– The Who 2016.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Soundtrack Of Our Lives och Stone Temple Pilots.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Att få släppa nästkommande singel, som känns väldigt spännande. Ett par väldigt duktiga musiker kommer att vara med på den, samt en barnkör. Den kommer nog bli rätt häftig, i mitt tycke.

Har du några spelningar inbokade?
– På Kajkrogen i Ludvika dels den 7 mars med bandet Walls of Glass, dels den 3 april som solo.

Framtidsplaner?
– Först och främst släppa tre singlar som jag kommer att lägga ner hjärta och själ i, sen är planen att spela in en EP. Sen hoppas jag att spelningarna rullar in. Åker troligtvis till USA i sommar, där jag har lite grejer på gång. Så framtiden ser ljus ut. Nu gäller det bara att hänga med i svängarna och fortsätta att jobba, och att ha kul, så klart!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/ROCK En tredjedel av Faluns upproriska punktrio Ärkepucko har tagit ett kliv åt sidan, slagit av på takten och trampat in på en ny stig. Via projektet Mental Klimax har den färgstarka sångerskan och gitarristen Johanna Aspfors försökt hitta balansen och frigett debutsingeln ”Sane”.
POP/ROCK När högen av oinspelat material växt sig för stor insåg Säterbon Mattias Bredenberg att det var läge att starta ett soloprojekt vid sidan av sitt band Walls of Glass.
BLACK METAL Den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för länge. Falubördige Aghora och hans Stockholmsbaserade bror Dödfödd startade sitt projekt Blodskam för drygt 20 år sedan, med ambitionen att släppa ett album.