Nykomlingar slår ett slag för rocken

Borlängegänget Relay Delay har nyligen lösgjort debutsingeln ”Heaven’s Grace”.
Foto: Pressbild
ROCK Ett av de färskaste tillskotten på länets musikkarta ger hopp om god återväxt inom rockgebitet. Energiska Realy Delay från Borlänge kablade ut sin riffiga debutsingel ”Heaven’s Grace” nu i somras och kraftsamlar för att få ut platta nummer ett kommande sommar.
FAKTA
RELAY DELAY

Medlemmar
Jonathan Askemur, Ludvig Jonsson, Gustav Holten, Kalle Axelsson och Axel Magnius

Aktiva sedan
2018

Diskografi
Heaven’s Grace (singel 2019)

LÄNKAR
Spotify Facebook

– Singeln ”Heaven’s Grace” skrev jag med viss inspiration från bandet Ghost, i syfte att få fram mer riktigt bra rockmusik åt folket, utvecklar frontfiguren Jonathan Askemur.

Beskriv er stil.
– 80-talspoprock ”with a heavier twist” men också teatralisk rock med mycket instrumentala delar och underbara stämmor!

Var kan man lyssna på er?
– Vi finns bara på Spotify för tillfället, under namnet Relay Delay. Eventuella musikvideor kommer att finnas på Youtube, men det är inte aktuellt just nu.

När och var uppträdde ni senast?
– Tidigare i år på Gylle on Stage i Borlänge, mest bara för skojs skull.

Dalarnas bästa scen?
– Scenen på House of Blues i Borlänge är väldigt mysig och ger bra stämning, annars finns det en bra och stor scen i Fryshuset.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Mer rock åt folket och större uppmärksamhet för indieband/-artister!

Dalarnas bästa band/artist?
– Det finns många duktiga där ute som förtjänar mer uppmärksamhet, exempelvis Tusse, men Sabaton ligger mot toppen.

Senast besökta konsert?
– Jag besökte Rammstein väldigt nyligen på Stockholm Stadion. Sinnessjukt bra och ”hett” framförande från de gamla gubbarna!

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Det jag lyssnar mest på är Ghost, följt av lite gott och blandat inom rock- och metalgenren.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– Jag ser fram emot att få skriva klart alla mina låtar inför kommande album och få börja repa med en relativt ny line-up.

Har ni några spelningar planerade?
– Nej, då vi har två nya medlemmar så krävs det en del förberedelser först.

Framtidsplaner?
– Ett album ska ut, och ni kommer inte att bli besvikna! Planerad release är sommaren 2020 då det är ganska tidskrävande att skriva och designa allt själv. Jag ser helst till att vi endast spelar runt om i Dalarna till en början, så håll ett öga öppet runt House of Blues och Dala Open Stage! Min dröm är inte att bli störst, min dröm är att få framföra riktigt bra musik oavsett scen och utrustning!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/AKUSTISKT Multibegåvade falubon Niklas Rapp har sedan debutalbumet ”Övergångsrit” fyrat av en skrälldus singlar, varav den färskaste så sent som för ett par veckor sedan. Med hjälp av en handfull kvalificerade instrumentalister är platta nummer två klappad, klar och tillgänglig från den 21 februari.
METAL Den månghövdade formationen Lýsis utgörs av sex unga och mycket ambitiösa begåvningar med bas i Falun. Pirrig livedebut väntas ske om ett par veckor medan EP-debuten nyligen genomförts via pinfärska ”All in your hands”.
POP Drömmen om ett band har funnits länge, men det var först när Dan Fuhr fick med sig Magnus Bergman på tåget som JAKKOBI blev verklighet.