Nykläckt duo breddar musikkartan

Popduon Chy är ett av de färskaste tillskotten på Dalarnas musikscen.
Foto: Dalapop
POP Bakom den nybakade duon Chy återfinns Borlängeborna och studiekamraterna Herman Ohlsson och Christian Skarin. Debutsingeln ”Human” släpptes i slutet av januari och redan inom någon vecka frigörs även uppföljaren ”Hollow”.
FAKTA
CHY

Medlemmar
Christian & Herman

Aktiva sedan
Januari 2018

Diskografi
Human (singel 2018), Hollow (singel 2018, släpps 22 mars)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

– Ljudmässigt bjuder den på toppar och dalar, blixtar och dunder. Den handlar om behov som vi människor söker i andra, men som bör komma från en själv. Vilket resulterar i en känsla av att något fattas, en känner sig tom, ihålig, säger Christian Skarin.

Beskriv er stil. – En mix av ångest och ignorant populärmusik. Vi inspireras av det vi konsumerar och ut kommer Chy.

Var kan man lyssna på er? – Vi finns överallt att streama! Spotify, Soundcloud, Youtube, osv.

När och var uppträdde ni senast? – I Radiohuset hos P4 Dalarna. Det var en mysig förmiddag. Vi snackade med Hanna och körde två låtar. Bjöds på kaffe dessutom.

Dalarnas bästa scen? – Kan man säga något annat än Dalhalla? Inte varit där än men det verkar så fett! Annars har ju Liljan bra ljud.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Ja! Har inte bott i Borlänge så länge, men liveklimatet skulle kunna anpassa sig mer efter ungdomarna. Sen behövs det en vegansk restaurang!

Dalarnas bästa band/artist? – Shoutout till JANA! Hon kommer bli stor.

Senast besökta konsert? – Ros på Yaki-Da i Göteborg. Hon är bäst.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Cherrie – ”163 För Evigt” (feat. Kehlani).

Vilken låt får dig på gott humör? – Nebay Meles – ”Wagwan”. Svårt att välja en men hans musik får en att flyga.

Har ni några spelningar inbokade? – Den 7 april på Dala Open Stage i Borlänge och den 9 maj på en Lokal i Avesta.

Framtidsplaner? – Singelsläpp nu den 22 mars. Men se upp för något riktigt fett under senvåren! Sen är det självklart ”world domination” som gäller.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/ROCK Full gas från stående start på en hyfsat kort sträcka. Falubördige gitarrhjälten Björn Trägårdh, med långvarig tjänstgöring i nyligen nedlagda VCPS från Falun, har funnit sig till rätta i nyformade, hyperaktiva Stockholmskvartetten Lula som precis avlossat ett dinglande örhänge.
POP/INDIE Hela vecka 50, den 10-16 december, pågår den årligt återkommande insamlingskampanjen Musikhjälpen som syftar till att håva in pengar till en undangömd humanitär katastrof.
POWERMETAL I samband med en festivalspelning med sitt forna band Twilight Force sprang Falubördige Christian Eriksson ihop med Udo Dirkschneiders amerikanske gitarrist Bill Hudson. Duons visioner visade sig gå i samma tonart och sålunda såddes fröet till kvintetten Northtale.