Nykläckt duo breddar musikkartan

Popduon Chy är ett av de färskaste tillskotten på Dalarnas musikscen.
Foto: Dalapop
POP Bakom den nybakade duon Chy återfinns Borlängeborna och studiekamraterna Herman Ohlsson och Christian Skarin. Debutsingeln ”Human” släpptes i slutet av januari och redan inom någon vecka frigörs även uppföljaren ”Hollow”.
FAKTA
CHY

Medlemmar
Christian & Herman

Aktiva sedan
Januari 2018

Diskografi
Human (singel 2018), Hollow (singel 2018, släpps 22 mars)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

– Ljudmässigt bjuder den på toppar och dalar, blixtar och dunder. Den handlar om behov som vi människor söker i andra, men som bör komma från en själv. Vilket resulterar i en känsla av att något fattas, en känner sig tom, ihålig, säger Christian Skarin.

Beskriv er stil. – En mix av ångest och ignorant populärmusik. Vi inspireras av det vi konsumerar och ut kommer Chy.

Var kan man lyssna på er? – Vi finns överallt att streama! Spotify, Soundcloud, Youtube, osv.

När och var uppträdde ni senast? – I Radiohuset hos P4 Dalarna. Det var en mysig förmiddag. Vi snackade med Hanna och körde två låtar. Bjöds på kaffe dessutom.

Dalarnas bästa scen? – Kan man säga något annat än Dalhalla? Inte varit där än men det verkar så fett! Annars har ju Liljan bra ljud.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Ja! Har inte bott i Borlänge så länge, men liveklimatet skulle kunna anpassa sig mer efter ungdomarna. Sen behövs det en vegansk restaurang!

Dalarnas bästa band/artist? – Shoutout till JANA! Hon kommer bli stor.

Senast besökta konsert? – Ros på Yaki-Da i Göteborg. Hon är bäst.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Cherrie – ”163 För Evigt” (feat. Kehlani).

Vilken låt får dig på gott humör? – Nebay Meles – ”Wagwan”. Svårt att välja en men hans musik får en att flyga.

Har ni några spelningar inbokade? – Den 7 april på Dala Open Stage i Borlänge och den 9 maj på en Lokal i Avesta.

Framtidsplaner? – Singelsläpp nu den 22 mars. Men se upp för något riktigt fett under senvåren! Sen är det självklart ”world domination” som gäller.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/HIPHOP Det krävdes otaliga timmar i studion innan artisten och låtskrivaren Emma Andersson från Borlänge kände att hon hittat sitt sound. Soloprojektet Huskes blev då ett faktum och debutsingeln ”Lycka till” torde kunna bli ett avstamp mot en lysande karriär.
REGGAE Borlänge bubblar av musik i sommar. Utöver etablerade Peace & Love studsar nykomlingen Dalecarlia Music Festival upp med stora dragplåster på tre scener i centrala Borlänge helgen 29-30 juni.
POP/ROCK. Med gitarren under armen lämnade Thomas Ekspong hemstaden Falun för Göteborg där en tvåårig musikutbildning på folkhögskola lockade.