Ny metalarmé på frammarsch

Singelaktuella powermetalbandet Northtale filar på debutplattan.
Foto: Pressbild
POWERMETAL I samband med en festivalspelning med sitt forna band Twilight Force sprang Falubördige Christian Eriksson ihop med Udo Dirkschneiders amerikanske gitarrist Bill Hudson. Duons visioner visade sig gå i samma tonart och sålunda såddes fröet till kvintetten Northtale.
FAKTA
NORTHTALE

Medlemmar
Christian Eriksson (sång), Bill Hudson (gitarr), Mikael Planefeldt (bas), Jimmy Pitts (keyboard), Patrick Johansson (trummor)

Aktiva sedan
2018

Skivbolag
Inte officiellt ännu

Diskografi
Shape Your Reality (singel 2018)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Debutsingeln ”Shape Your Reality” har öppnat många dörrar och skvallrar om att nykomlingen har något stort på gång.
– Från början tänkte vi släppa en EP, men sedan ett större skivbolag visat intresse för oss bestämde vi oss för att göra ett helt album, vilket vi håller på att spela in just nu, säger vokalisten Christian Eriksson.

Beskriv er stil. – Vi spelar powermetal, med rötter i det som i dag anses vara den lite äldre stilen. En kort sammanfattning skulle nog vara; relativt hårt och väldigt melodiskt.

Var kan man lyssna på er? – Än så länge har vi bara släppt en låt och den hittar du på Spotify, iTunes, Youtube etcetera.

När och var uppträdde ni senast? – Vi har inte uppträtt än som band men vad det verkar så kommer vi att göra det under 2019.

Dalarnas bästa scen? – Bästa scen som i vilken scen som har bäst konstruktion? I sådana fall är det Dalhalla. Menar du bästa scen rent musikmässigt så är det Sabaton Open Air.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Svårt att säga med tanke på att jag bor i Stockholm. Men något som jag alltid tycker att det varit brist på är uppdaterade replokaler. Har kanske inte så mycket att göra med nöjesutbud, men kan kopplas samman med det tycker jag.

Dalarnas bästa band/artist? – En av de bästa vi har i Dalarna är Kalle Moraeus.

Senast besökta konsert? – Helloween i Partille förra året.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Våra egna låtar eftersom vi skriver och spelar in och det blir lite ändringar här och där. Annars är det mycket Queen som spelas.

Vad ser du mest fram emot just nu? – Att bli klar med plattan.

Har ni några spelningar inbokade? – Ja, men tyvärr inga jag får säga något om än.

Framtidsplaner? – Ta över världen… I ärlighetens namn så vill jag mest göra något som jag till 100 procent kan stå för och göra musik som jag älskar.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

JAZZPUNK Jobba, jobba, jooobba! Den välkända ramsan kan mycket väl ha ekat i bakhuvudet på den Ludvika- och Borlängerotade kvartetten Slutavverkning inför skapandeprocessen av EP:n med det missmodiga namnet ”Arbetets sorgemusik del I”.
POP/ROCK En tredjedel av Faluns upproriska punktrio Ärkepucko har tagit ett kliv åt sidan, slagit av på takten och trampat in på en ny stig. Via projektet Mental Klimax har den färgstarka sångerskan och gitarristen Johanna Aspfors försökt hitta balansen och frigett debutsingeln ”Sane”.
POP/ROCK När högen av oinspelat material växt sig för stor insåg Säterbon Mattias Bredenberg att det var läge att starta ett soloprojekt vid sidan av sitt band Walls of Glass.