Musiken mynnade ut i en pjäs

Sven-Holger & Skuggspelet från Hedemora är aktuella med nytt album.
Foto: Pressbild
POP/VISA Den djupsinnige Hedemorabon Sven-Holger Rosenvinge jonglerar med vemod ömsom livslust, hårdrock ömsom visa.
FAKTA
SVEN-HOLGER & SKUGGSPELET

Medlemmar
Nikke Erlandsson – piano, John Wilstrand –bas, Jonathan Ekvall – trummor, Sven-Holger Rosenvinge – sång och gitarr

Aktiva sedan
Tidernas begynnelse (när Eva bet av äpplet)

Skivbolag
Spinnup

Diskografi
Mandylon – A Good Excuse and A Yellow Sun (2008), Sven-Holger Rosenvinge – Hoping for the Sun (2015), Sven-Holger – Ballader på Svenska (2016), Sven-Holger & Skuggspelet – Och Så Kom Tiden (2017), Sven-Holger & Skuggspelet – Gushi Parallella Universum (ute när som helst!)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube

Tillsammans med kumpanerna i Skuggspelet har han omsorgsfullt frambringat albumet ”Gushi – Parallella Universum” som lanseras under storstilade former i samband med en föreställning på Gävle teater lördag den 1 februari, i samverkan med multikonstnären Ibrahim Tunc.
– Detta blir mitt femte album totalt och det andra albumet med Skuggspelet. Musiken blev till en teaterpjäs, menar Sven-Holger Rosenvinge.

Beskriv er stil.
– Tänk om Courtney Love och Ted Gärdestad fick ett barn ihop… Så låter vi. Vispop med en krydda postpunk, svärta, självironi och kärlek.

Var kan man lyssna på er?
– Spotify och Youtube.

När och var uppträdde ni senast?
– Den 1 februari på Gävle teater. Hinner ni inte se oss då så spelar vi ganska flitigt i allt från kyrkor till rockklubbar.

Dalarnas bästa scen?
– Hedemora Out n’ Loud. Kan ju inte säga annat när man bor i Hedemora.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Nej. Jag kan förstå att andra personer kan sakna olika nöjesställen, men personligen är jag nöjd med skogen och lugnet.

Dalarnas bästa band/artist?
– Det finns väldigt många duktiga artister i Dalarna, ingen nämnd ingen glömd.

Senast besökta konsert?
– Det måste ha varit en sådan vi själva spelade på någonstans i landet.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– När man jobbar hela dagarna med musik, som flera av oss i bandet gör, så är öronen ganska trötta. Så det blir den musiken som vi själva skapat och ska framföra. Svårt att komma ihåg sina egna låtar. Vissa i bandet gillar hårdrock medan andra gillar finsk tango.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Sommar och sol, nya skratt och galna äventyr med bandet.

Har ni några spelningar planerade?
– Tanken är att teatern som baseras på musiken på plattan ska ut på turné och sedan får vi se vilka dörrar som öppnas.

Framtidsplaner?
– Släppa denna skiva, skratta, spela live och ta framgång och motgång med ett leende.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.