”Musiken är min verklighetsflykt”

Cecilia är aktuell med debutsingeln ”Push”.
Foto: Louise Norström
ROCK/SOUL Låtskrivaren och producenten Cecilia från Grangärde låter lungor och sinne insupa Dalarnas högstämda natur. Ut kommer råa, nakna och poetiskt tyngda melodier. Processen har nu manifesterat sig i form av det efterlängtade debutalstret ”Push”.
FAKTA
CECILIA

Medlemmar
Cecilia Norberg, Niklas Ellvin och Fredrik Öhrberg

Aktiv sedan
2018

Skivbolag
Independent

Diskografi
Push (singel 2018)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

– En debutsingel som suttit långt inne att släppa, konstaterar Cecilia.

Beskriv din stil. – Rå, starkskör, dramatisk och melankolisk kanske. Håller mig inte till någon stil, genre eller ramar helst.

Var kan man lyssna på dig? – På Spotify och liknande.

När och var uppträdde du senast? – Borlänge House of Blues.

Vilken är Dalarnas bästa scen? – Dalhalla är magiskt.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Det finns fler nöjen än vad jag hinner och orkar med. Roar mig bra på egen hand också, så nej, jag saknar inget!

Dalarnas bästa band/artist? – Det finns många som gör bra musik här. Anna Ihlis, Peter Tägtgren, Jonas Kjellgren är producentförebilder som jag inspireras av.

Senast besökta konsert? – Foo Fighters på Ullevi.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Elle King och mest gammal musik.

Vad ser du mest fram emot just nu? – Gå in i studion igen. Musiken är min verklighetsflykt, meditation och vila.

Har du några spelningar inbokade? – Håll ögon och öron öppna!

Framtidsplaner? – Fortsätta att producera musik och hälla mitt hjärtas poesi i melodi. Sjunga från hjärtat och spela för livet. Dela min musik med världen!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/ROCK En tredjedel av Faluns upproriska punktrio Ärkepucko har tagit ett kliv åt sidan, slagit av på takten och trampat in på en ny stig. Via projektet Mental Klimax har den färgstarka sångerskan och gitarristen Johanna Aspfors försökt hitta balansen och frigett debutsingeln ”Sane”.
POP/ROCK När högen av oinspelat material växt sig för stor insåg Säterbon Mattias Bredenberg att det var läge att starta ett soloprojekt vid sidan av sitt band Walls of Glass.
BLACK METAL Den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för länge. Falubördige Aghora och hans Stockholmsbaserade bror Dödfödd startade sitt projekt Blodskam för drygt 20 år sedan, med ambitionen att släppa ett album.