Minifestival i punkens tecken

Trion The Government Officials laddar för Punkfest i Ludvika.
Foto: Hans Esselöv
PUNK Sex Pistols banbrytande album ”Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols” chockar världen, ABBA toppar Billboardlistan med ”Dancing Queen” och rockkungen Elvis Presley dör. Året är 1977 – ett spretigt musikår som lämnat betydande avtryck.
FAKTA
THE GOVERNMENT OFFICIALS

Medlemmar
Chrille – gitarr/sång, Patrik – bas/sång, Jonas –trummor

Aktiva sedan
2017

Diskografi
1980 (album 2019)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Till subgenren 77-punk sällar sig Ludvikarotade The Government Officials som lördag den 27 april utgör en av akterna på minifestivalen Punkfest på Kajkrogen i Ludvika.
– Vi ser fram mot spelningen då det var flera år sedan som vi spelade i Ludvika. Det är dessutom flera bra band som uppträder och goda vänner till oss i de banden. Kajkrogen är ett bra ställe att anordna konserter på, framhåller sångaren och gitarristen Christian Brattström.

Beskriv er stil.
– Vår musik är en blandning av det som kallas 77-punk (1977) och det som kallas UK 82-punk (1982). Musiken är ganska snabb med texter som handlar om samtiden. Man kan se vår musik som en mix mellan Sex Pistols, Motörhead och UK Subs, åtminstone vill vi låta så haha.

Var kan man lyssna på er?
– I dagsläget så finns vi bara på Spotify och andra streamingtjänster såsom Itunes med flera. Vi har precis släppt en ny platta som heter ”1980” och på sikt hoppas vi att vi kan släppa den på vinyl.

När och var uppträdde ni senast?
– Broder Tuck, Stockholm, i början på mars tillsammans med skotska Hateful.

Dalarnas bästa scen?
– Enkelt. PAFF, då de anordnar spelningar inom punkens olika förgreningar med både svenska och utländska band. Häromveckan spelade KSM3 i Fagersta där PAFF var arrangörer.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Krogar/spelställen där livemusik ges utrymme.

Dalarnas bästa band/artist?
– Sator och Hymans.

Senast besökta konsert?
– Karlstad och Nöjesfabriken 5/4, The Exploited, Cockney Rejects med flera.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– The Specials, Arch Rivals och tidiga Magnus Uggla.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Rebellion Festival i Blackpool, England. Världens största punkfestival med ett hundratal band.

Har ni fler spelningar planerade?
– Inte just nu. Vi hade en planerad spelning i Skottland i juni som vi tyvärr var tvungna att ställa in.

Framtidsplaner?
– Att fortsätta att lira med volymen på 11 samt att släppa vårt album ”1980” på vinyl.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK Ett av de färskaste tillskotten på länets musikkarta ger hopp om god återväxt inom rockgebitet. Energiska Realy Delay från Borlänge kablade ut sin riffiga debutsingel ”Heaven’s Grace” nu i somras och kraftsamlar för att få ut platta nummer ett kommande sommar.
METAL Det gemensamma intresset för musik fick barndomskamraterna från Hedemora att plocka upp instrumenten och starta metalformationen Tryin’ Within. Med stöttepelaren Dalapop i ryggen kunde debutsingeln ”God’s Disguise” släppas på digitala plattformar i somras, medan debutskivan puttrar i grytan.
HÅRDROCK Efter många berikande år som Billion Dollar Babies ansåg Max Lander, Pat Kramer och Frankie Rich att det var dags att förnya sig. Ett lyckat drag kan tyckas, då man ganska snart landade ett färskt skivkontrakt med tyska AFM Records.