Milkboy mjölkar London på inspiration

Adam Reander är skivaktuell med enmansprojektet Milkboy.
Foto: Pressbild
POP/INDIE För sisådär ett år sedan lämnade Adam Reander tryggheten i Tällberg för att vidga sina musikaliska vyer i London. Den samlade kunskapen har via hans soloprojekt Milkboy omsatts i debutskivan ”Boy, You’re Nostalgic” – producerad, mixad och mastrad i egen regi.
FAKTA
MILKBOY

Medlem
Adam Reander

Aktiv sedan
2016

Skivbolag
Lactose Free Records

Diskografi
Fågel (singel 2017), Solblomma (singel 2017), Karusell (singel 2017), Blir det någonsin som man har tänkt sig (singel 2017), Mjölktårar (EP (2017), Melankoli (singel 2017), Boy, You’re Nostalgic (album 2019)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube

– Är väldigt glad över hur den färdiga produkten låter och det känns otroligt kul att äntligen få dela den med dem som lyssnar, förklarar Adam Reander.

Beskriv din stil.
– Min stil skulle jag säga är elektronisk indiepop med hiphopinfluerade trummor.

Var kan man lyssna på dig?
– Just nu finns det bara ute på nätet, bland annat på Spotify, iTunes, SoundCloud, Apple Music och Amazon.

När och var uppträdde du senast?
– Senast jag uppträdde var på en open mic i London. Det här var säkert för snart ett år sedan.

Dalarnas bästa scen?
– Har själv aldrig uppträtt på någon scen i Dalarna, däremot kan jag tänka mig att det är rätt kul att stå på scenen under ett slutsålt Dalhalla.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Fler barer, klubbar med fokus på att låta osignade artister få uppträda om de känner för det. Kan vara att man har en open mic-kväll typ en eller två gånger i veckan. Finns så många kreativa människor i Dalarna som måste få synas mer!

Dalarnas bästa band/artist?
– Mando Diao och Billy Opel.

Senast besökta konsert?
– Iggy Pop på Dalhalla.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Brockhamptons nya album ”Ginger”.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– Att få bo i London och försöka få min musik att växa där borta. Har många kompisar inom musiken där, så det ska bli kul att fortsätta jobba med dem.

Har du några spelningar planerade?
– Nej, det har jag inte. Däremot har jag planerat att spela upp mitt album snart, men på okänd plats för tillfället.

Framtidsplaner?
– Jag kommer fortsätta sprida mitt debutalbum och se till att försöka få några livespelningar här och där. Kan även komma ut en och en annan musikvideo så håll utkik. Utöver det så håller jag redan på att skissa lite inför kommande projekt.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

HEAVY METAL Att hårdrockande Astral Doors från Borlänge tillfälligt lagts på is fick det att klia i fingrarna på några av medlemmarna. Trummisen Johan Lindstedt lät kreativiteten flöda tillsammans med vapendragaren Chrille Wahlgren och vips tog bandet Freaks and Clowns form.
POP Med ena foten i Stockholm och den andra i London har Morasonen Kristoffer ”Koda” Eriksson skrivit hitlåtar till bland andra svenska popsensationen Estraden samt samarbetat med världsstjärnan Ellie Goulding.
ELEKTRONISKT Kreativt skapande har alltid spelat en central roll i Falurotade Ivar Jons liv. Så även handlingskraft och produktivitet.