Märgfull musikalisk mix

MerryLane har i dagarna släppt sin debut-EP ”Alone”.
Foto: Pressbild
ROCK Det kreativa skapandet och gemenskapen som uppstår ur detsamma är som bränsle i tanken för det gladlynta gänget MerryLane, med hemvist i Falun. Precis pinfärska EP:n ”Alone” illustrerar ett brett tonomfång där distade gitarrer och finstämd sång går i samklang.
FAKTA
MERRYLANE

Medlemmar
Daniel Bergvin – gitarr, Isak Jakobsson – gitarr, Staffan Eklund – trummor, Johan Fäldt – bas, Linda Bergvin – kör, Sara Bergvin – kör, Ida Jyrell – lead sång

Aktiva sedan
2015

Diskografi
Stronger (singel 2017), Alone (EP 2019)

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

– Första spåret är en lite rockigare, det andra är lite softare med mycket känsla och sista spåret är en glad låt inspirerad av nattliga promenader och prat med goda vänner i Falun för länge sedan. Den 16 november släpper vi dessutom en singel, en jullåt på svenska, utvecklar sångerskan Ida Jyrell.

Beskriv er stil.
– Vi spelar alternativ rock med mycket fokus på gitarrmelodier och stämsång. Texterna är också viktiga och låtarna handlar oftast om något aktuellt ämne eller personliga upplevelser som har väckt en idé eller en känsla.

Var kan man lyssna på er?
– Vi släppte en singel med en låt som heter ”Stronger” för ett par år sedan. Den och den nya EP:n finns på Spotify och andra digitala musiktjänster. Det finns en fin liten video till låten ”Arizona” på Youtube också.

När och var uppträdde ni senast?
– Gamla Elverket i Falun den 13 november.

Dalarnas bästa scen?
– Den väntar vi fortfarande på. Vore fint med fler tillfällen för band att spela regelbundet.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Som sagt, det finns så otroligt många bra musiker och det vore härligt om det fanns några bra ställen där det är enkelt för band att komma ut och spela regelbundet.

Dalarnas bästa band/artist?
– Just nu: MerryLane förstås!

Senast besökta konsert?
– Foo Fighters i Stockholm i somras.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Beror på syftet. Det finns musik för varje tillfälle i livet och för stunden. Man får hela tiden skapa sitt eget livs soundtrack!

Vad ser du mest fram emot i vinter?
– Få fortsätta skapa musik med bandet och jobba på nästa album. Härligt att krypa in i replokalen och få vara kreativa tillsammans när det blir mörkt och kallt. Hoppas ha mycket nytt och många roliga spelningar framåt sommaren nästa år.

Har ni några spelningar på gång?
– Nu är det skapa nytt och fortsätta spela in en period framöver, men vi ser fram emot att få dela med oss av lite musik i P4 framåt advent! Man kommer att kunna höra MerryLane spela live i radio den 25 november.

Framtidsplaner?
– Göra mer musik och spela tillsammans så mycket vi orkar och hinner många år framöver!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK I musikkretsar brukar rådande årstid lämpa sig för kreativitet och produktivitet. Det dynamiska rockkollektivet Young, Rich & Pitiful, med hemadresser i Borlänge och Hedemora, gör inget avsteg från seden.
BLACK METAL Dagens stressbetonade samhälle verkar inte bekomma faluformationen Nacht Und Gnosis nämnvärt. Måhända inte heller teknikens framfart.
SKA/REGGAE Kärnan i glädjekompaniet Ska4Life utgörs av rutinerade Borlängemusiker med rötter i bland annat tunggungande Rootvälta, som i decennier stått stadigt i Dalarnas reggaemylla.