Livepremiär för nybildad jazzsextett

Nykläckta jazzfunkarna i Synkadus från Falun livedebuterar i Borlänge kommande lördag.
Foto: Pressbild
JAZZ/FUNK/SOUL Musikspektrat är brett för nyformade svänggänget Synkadus från Falun. Jazzklassiker varvas med egna tolkningar ur såväl Iron Maidens som The Beatles digra låtgalleri. Pirrigt premiärgig för allmänheten sker lördag den 14 september på House of Blues i Borlänge.
FAKTA
SYNKADUS

Medlemmar
Emilia Fogelberg – sång, Jesper Götlind – saxofon, Niclas Eklöw – klaviatur, Lennart Ullberg – slagverk, Micke Ljunggren – elbas, Anton Klasson – gitarr

Aktiva sedan
2019 (nuvarande sättning sedan juli)

LÄNKAR
Soundcloud Facebook

– Det ska bli oerhört kul och spännande att få börja komma ut och spela. Vi hoppas att många kommer och lyssnar och att det blir en toppenkväll för alla att minnas, framför basisten Micke Ljunggren.

Beskriv er stil.
– En blandning av gamla jazzstandards och nya jazz-funk-soulifierade arrangemang av kända låtar med olika artister, allt från Beatles till Iron Maiden.

Var kan man lyssna på er?
– På vår Facebook-sida, Soundcloud och Youtube. Spotify kommer snart.

När spelade ni inför publik senast?
– I juli på en bandmedlems altan inför familj, släkt och vänner. Samt alla grannar som också fick höra oss. Ingen klagade. Det var bra.

Dalarnas bästa scen?
– Tycker om scener som även lyfter det lokala musiklivet, som Borlänge House of Blues och Out n’ Loud i Hedemora. Och Magasinet i Falun är en fantastisk lokal för musik.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Fler spelställen och mötesplatser som vågar satsa på lokala ännu inte etablerade akter. Någon comedy club med stå-uppare vore väl kul också.

Dalarnas bästa band/artist?
– Många bra men för att nämna ett: Mando Diao.

Senast besökta konsert?
– Carola Häggkvist tillsammans med grymma musikanterna Alexander Holmgren och Samuel Gajicki på Smedjan i Stjärnsund.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Musik! Allt från Tower of Power till Iron Maiden till Monica Zetterlund.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– Spelningen den 14/9 på Borlänge House of Blues.

Har ni fler spelningar planerade?
– Planerade, ja. Inbokade, nej.

Framtidsplaner?
– Vi är ju ett sprillans nytt band så många planer blir det. Skriva och arra nya låtar. Ut och spela mer. Spela in och få ut vår musik på exempelvis Spotify.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK Det kreativa skapandet och gemenskapen som uppstår ur detsamma är som bränsle i tanken för det gladlynta gänget MerryLane, med hemvist i Falun. Precis pinfärska EP:n ”Alone” illustrerar ett brett tonomfång där distade gitarrer och finstämd sång går i samklang.
INSTRUMENTALT I Östanfors en tidig morgon, i Faluåns spegelblanka vatten eller varför inte i ett hyreshus i Norslund. Musiken gömmer sig överallt i hemstaden Falun, om man får tro Robbin Hagman. Via projektet Den Hemliga Musiken har han tonsatt sina samlade intryck och med varsam hand sammanställt dessa i debutalbumet ”I Staden Eller I Skogarna Omkring”.
ROCK/SOUL Naturens mäktiga element omsätts i starka melodier tyngda av såväl förtröstan som vemod. Projektet Ceci Noir från de djupa skogarna i Dalarnas södra regioner har redan väckt intresse utanför landets gränser via den engelska bloggen Nordic Music Scene.