Livedebut för driven nykomling

Tailor Hill Station gör sin premiärspelning på Borlängebandens Firmafest den 28 december.
Foto: Pressbild
AMERICANA/POP De har jobbat hårt hela året för att knya ihop säcken lagom till Borlänge-bandens Firmafests 20-årsjubileum på Galaxen den 28 december. Uppstickaren Tailor Hill Station från Borlänge är taggad till max inför premiärgiget.
FAKTA
TAILOR HILL STATION

Medlemmar
Matz Allernäs Mattsson (leadsång, gitarr), Jens Larsson (kyboard, sång, musikprogrammering, arr), Peter Gunnebro (gitarr, sång), Elias Hammare (elbas, sång), Leif Hampus (trummor, sång)

Aktiva sedan
Hösten 2017

Diskografi
Inspelning av debut-EP påbörjad

LÄNKAR
Facebook

– Vi ser med stor glädje, spänning och förväntan fram emot att få visa upp bandet och spela vår nyskapade musik. Borlängebandens Firmafest är en fantastiskt fin tradition som vi ser som en perfekt tillställning att göra vårt debutframträdande på, säger gitarristen Peter Gunnebro.

Beskriv er stil. – På sociala medier beskriver vi vårt band så här: ”Tailor Hill Station is a band from Sweden playing original solid americanapop… With some Swedish spirit!”

Var kan man lyssna på er? – Än så länge finns vår musik inte publicerad någonstans. Inspelning pågår. På vår Instagram- och Facebooksida finns korta klipp att lyssna på som är från repstudion men också från själva låtskrivartillfällena.

Hur laddade är ni för livedebuten? – Vi har jobbat hårt under året med att rekrytera ”rätt” bandmedlemmar, bygga ett bra team i och runt omkring bandet samt skriva låtmaterial som vi nu håller på att forma till ett unikt sound och image i linje med våra grundvärderingar.

Dalarnas bästa scen? – Lokalt i Borlänge är det utan tvekan Borlängebandens Firmafest och Dala Open Stage, men i länet är Dalhalla en oerhört fin scen. Självklart bidrar ju också Peace & Love-festivalen med många fina scener.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Dalarna har redan i dag ett fantastiskt fint nöjesutbud och har blivit något av Sveriges musikmecka. Det finns många duktiga musiker och artister med starka kreativa krafter som gör bra saker året runt och som bidrar till Dalarnas nöjesutbud.

Dalarnas bästa band/artist? – Tailor Hill Station så klart!

Senast besökta konsert? – Jill Johnson i Dalhalla.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Just nu lyssnar jag mest på duktiga singer/songwriters som ger mig inspiration till att skriva nya låtar och texter.

Vad är godast på julbordet? – Sillen och laxen.

Har ni fler spelningar inbokade? – Nej inte ännu. Just nu ligger fokus på att färdigställa befintligt låtmaterial för inspelning så att vi kan använda detta för att söka spelningar till sommaren.

Framtidsplaner? – Skriva bra låtar, släppa många bra plattor och framföra vår musik på många spännande scener och vinna många fans världen över. Och viktigast av allt är att vi ska roligt tillsammans på den resan!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK Under hösten har rock ’n’ roll-formationen Backboons från Falun gradvis tilltagit i vindstyrka och avlossat en ny singel varannan vecka. Maxfart av typen kategori 5 har nu uppnåtts och man är redo att slunga ut fullängdsalbum nummer två.
COUNTRY/ROCKABILLY Medan en stor del av dalfolket utmanar det nyckfulla midsommarvädret genom att duka upp långbord utomhus råder traditionsenlig festivalstämning à la 50-tal i byn Vintjärn utanför Falun.
POP Som musikproducent verkar man inte sällan bakom ljudisolerade studiodörrar och skapar magi åt andra. Falubördige Johan Nordin, även medlem i poptrion Marigold, har tillsammans med den meriterade musikproducenten Sandra Windahl från Stockholm plöjt en självstimulerande fåra för egna idéer.