Livedebut för driven nykomling

Tailor Hill Station gör sin premiärspelning på Borlängebandens Firmafest den 28 december.
Foto: Pressbild
AMERICANA/POP De har jobbat hårt hela året för att knya ihop säcken lagom till Borlänge-bandens Firmafests 20-årsjubileum på Galaxen den 28 december. Uppstickaren Tailor Hill Station från Borlänge är taggad till max inför premiärgiget.
FAKTA
TAILOR HILL STATION

Medlemmar
Matz Allernäs Mattsson (leadsång, gitarr), Jens Larsson (kyboard, sång, musikprogrammering, arr), Peter Gunnebro (gitarr, sång), Elias Hammare (elbas, sång), Leif Hampus (trummor, sång)

Aktiva sedan
Hösten 2017

Diskografi
Inspelning av debut-EP påbörjad

LÄNKAR
Facebook

– Vi ser med stor glädje, spänning och förväntan fram emot att få visa upp bandet och spela vår nyskapade musik. Borlängebandens Firmafest är en fantastiskt fin tradition som vi ser som en perfekt tillställning att göra vårt debutframträdande på, säger gitarristen Peter Gunnebro.

Beskriv er stil. – På sociala medier beskriver vi vårt band så här: ”Tailor Hill Station is a band from Sweden playing original solid americanapop… With some Swedish spirit!”

Var kan man lyssna på er? – Än så länge finns vår musik inte publicerad någonstans. Inspelning pågår. På vår Instagram- och Facebooksida finns korta klipp att lyssna på som är från repstudion men också från själva låtskrivartillfällena.

Hur laddade är ni för livedebuten? – Vi har jobbat hårt under året med att rekrytera ”rätt” bandmedlemmar, bygga ett bra team i och runt omkring bandet samt skriva låtmaterial som vi nu håller på att forma till ett unikt sound och image i linje med våra grundvärderingar.

Dalarnas bästa scen? – Lokalt i Borlänge är det utan tvekan Borlängebandens Firmafest och Dala Open Stage, men i länet är Dalhalla en oerhört fin scen. Självklart bidrar ju också Peace & Love-festivalen med många fina scener.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Dalarna har redan i dag ett fantastiskt fint nöjesutbud och har blivit något av Sveriges musikmecka. Det finns många duktiga musiker och artister med starka kreativa krafter som gör bra saker året runt och som bidrar till Dalarnas nöjesutbud.

Dalarnas bästa band/artist? – Tailor Hill Station så klart!

Senast besökta konsert? – Jill Johnson i Dalhalla.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Just nu lyssnar jag mest på duktiga singer/songwriters som ger mig inspiration till att skriva nya låtar och texter.

Vad är godast på julbordet? – Sillen och laxen.

Har ni fler spelningar inbokade? – Nej inte ännu. Just nu ligger fokus på att färdigställa befintligt låtmaterial för inspelning så att vi kan använda detta för att söka spelningar till sommaren.

Framtidsplaner? – Skriva bra låtar, släppa många bra plattor och framföra vår musik på många spännande scener och vinna många fans världen över. Och viktigast av allt är att vi ska roligt tillsammans på den resan!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

VISA I barndomshemmet i Silvberg utanför Säter spisades plattor som Maritza Horns ”Jämmer och elände” nonstop. 22-åriga Boel Nihlmans begåvning har hittills renderat utmärkelser som Säters Ungdomskulturstipendium och Taubestipendiet i Dalarna.
ROCK/PUNK Att Johnny Thunders och New York Dolls hör till inspirationskällorna är svårt att ta miste på när man lyssnar på Ludvikabaserade The Stupors självbetitlade debut-EP.
HARDCORE/METAL Det som egentligen bara skulle bli en EP blev till slut albumet ”Black Lake” som kablades ut digitalt strax före årsskiftet. Metalmotorn Jonas Gryth har en gedigen bakgrund i genren. Hans senaste skapelse, den omsorgsfullt handplockade trion Mindhammer, består av pålitliga pjäser ur såväl bransch som vänkrets.