Laddar om med ny kraft och energi

Enica från Falun skivdebuterar på Spotify.
Foto: Pressbild
METAL Falukvintetten Enica har de senaste åren varit ett slumrande metalmonster. Med nyfunnen kraft och energi ruskar man liv i den bullrande besten genom att frigöra sin allra första skiva.
FAKTA
ENICA

Medlemmar
Christer Malmesjö, Daniel Liljekvist, Marcus Aronsson, Ulf Olars och Patrik Schultz.

Aktiva sedan

Diskografi
Enica (2017)

LÄNKAR
Spotify Facebook

– Efter elva år är vi redo att släppa debutplattan på Spotify, vi lär ju vara före Def Leppards debutsläpp där, säger sångaren Patrik Schultz.

Beskriv er stil. – Distade gitarrer med trummor och bas, gap och skrik… Och lite tveksam ”sång”.

Var kan man lyssna på er? – Spotify.

När och var uppträdde ni senast? – Club Dread i Borlänge.

Dalarnas bästa scen? – Liljan och Stoppsmäll Gents Club.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Jag tycker livescenen i Dalarna är riktigt bra! Och det finns många eldsjälar som är med och styr upp den, hatten av till er!

Dalarnas bästa band/artist? – Hypocrisy.

Senast besökta konsert? – Helloween i Göteborg.

Vad lyssnar du helst på just nu? – Exakt just nu, Cattle Decapitation.

Vilken låt får dig på gott humör? – ”The Road To Hell” med Chris Rea.

Har ni några spelningar inbokade? – Inte just nu.

Framtidsplaner? – Slipa på lite nya alster.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK/PUNK Jaga spelningar, släpa runt på instrument och tung utrustning, mödosam och tidskrävande marknadsföring samt oundvikliga slitningar i gruppen. Medaljens baksida fick falubon Caroline Strand att starta projektet Gun Bun Baby genom vilket hon kravlöst och njutningsfullt skapar och släpper sin egen musik i sin egen takt. Med god hjälp av partnern Erik Berglund. Två färska singlar finns ute och en tredje lurar i faggorna.
BLUES/AMERICANA Tremänningarna Patrik Steen och Anki Källström vårdar sina Borlängerötter ömt och skapar musik av såväl hemortens som den gemensamma släktens historia. Duon kallar sig Alberta Stonewell och är aktuell med debutsingeln ”The River” som skildrar ett spännande stycke ur hembygdens rika historieskafferi.
ROCK Borlängekillarna i färska actionrockande Lightyear Loopers sätter ribban högt och tar sikte på att bli ett nytt Nirvana. På kort tid har den energiska trion visat att förutsättningarna för detta är skäligen goda. Skivkontraktet är redan bärgat, spelningarna radar upp sig och den 17 januari frigörs debutsingeln ”Heart Attack”.